Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   functionering en exit gesprek

functionering en exit gesprek

by de man in de zorg on April 21, 2008

functionering en exit gesprek
Neen, zeer recent mijn functioneringsgesprek gehad en ja; om eerlijk te zijn; vrijwel zeker mijn laatste functioneringsgesprek op deze huidige afdeling. Mijn laatste; omdat dat kleinschalig woonproject wat gerealiseerd word, mij enorm trek en ik daar heen kan gaan. Neen; buiten overleg met leidinggevende van daar wel een en ander kortgesloten over het hoe en wat van dat project.
Waarschijnlijk mijn laatste functioneringsgesprek; op een afdeling waar ik het eigenlijk wel naar mijn zin heb. Ja; een zeer goede band met bewoners en ja familie heb. Ook met mijn collega’s gaat het wel netjes; ook al zitten we niet altijd qua gedachte op een lijn. Neen; maar dat heb je altijd. Voor mij gaat kwaliteit van zorg en zorg voor mijn mensjes altijd boven gezelligheid. Tuurlijk moet je goed kunnen samenwerken met je collega’s; en dat gebeurd ook; maar soms denk ik anders over dingen; en ik besef en weet heel goed dat ze mij soms een hele grote klootzak vinden omdat ik zo denk en doet. Vraaggestuurd werken; zorg op maat staat niet in ieders woordenboek helaas. Maar toch; samenwerken en communicatie en ja; ook de band met mijn collega’s; ja, dat gaat goed; ondanks soms verschil in denken.
Maar toch; ondanks alles besef ik dat ik anders wil en kan; en ja; dan komt zo’n project van kleinschalig wonen op een waanzinnig mooi moment. Een unieke kans op wat anders en nieuws; op een manier van zorgverlenen waarbij ik veel van mezelf; hoop ik; kwijt kan. Veel al gelezen over kleinschaligheid en de rol van de verzorgende daar in. Een idioot grote overschakeling van hetgeen van wat ik nu doet naar wat ik graag wil. Anderzijds besef ik dat als je gemotiveerd bent en er voor open staat dat je idioot veel kan bereiken voor je bewoners, op zo’n project; en ja; dat spreekt me aan.
Mijn functionerings gesprek; kort geleden.. hoe het ook is en hoe je het ook went of keert; het zal mijn laatste wezen op deze afdeling. Mijn functionerings gesprek…. mijn exit gesprek en (waarschijnlijk) mijn laatste officiele gesprek voordat ik overstap.
tot oneven

Previous post:

Next post: