Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   ga je thuis ook zo debiel om met al je dure dierbare kerstspullen?

ga je thuis ook zo debiel om met al je dure dierbare kerstspullen?

by de man in de zorg on December 27, 2012

Ook ik heb vorig jaar en berg kerstspullen naar mijn afdeling gebracht. Naar mijn verpleeghuis afdeling voor dementerende bejaarden. Wie doet dat nauw niet, als personeel, familie of naaste zijnde?. Je werk in de zorg of je werk in een verpleeghuis en iets wat je thuis niet kwijt kan met kerst, geef je aan je werk. Leuk voor op de afdeling, leuk voor in de boom of leuk voor versiering. Die mensjes die je verzorg ebben al zo weinig, en zo kan je toch die oudjes het idee van kerst geven. Gezelligheid en sfeer, daar dacht ik ook aan toen ik talloze snoeren met lampjes gaf en dingen voor aan het raam. Met zijn allen doen we dat en elk jaar is de afdeling weer erg mooi versierd.
Vorig jaar hebben velen dat weer gedacht. Op elke kast en aan elke deur hingen de brandveilige en brandweer goedgekeurde versieringen.
Ja, kerst zoals het hoort. De hele afdeling versierd met idioot veel duren dingen meegenomen door personeel, familie en geld en giften.

Ik schrok van mijn collega’s die afgelopen jaar de bomen hadden opgetuigd. Meestal doen de kanjers dat van de nacht dat, ook dit jaar weer. In een nacht gaat de afdeling op zijn kop en versieren ze per nacht een afdeling. De ene nacht de ene afdeling de nadere nacht de andere afdeling.

Zo thuis mogelijk, schijnt door velen die de bomen afgelopen jaar hebben afgetuigd wel erg letterlijk te zijn genomen. Thuis ga je voor kerst voor honderden euro’s kerstversiering kopen, omdat je bulkt van het geld. Smijt er enorm veel geld tegenaan, die je stinkend je best voor talloze snoeren te kopen en versier je alles met wat je dierbaar is. Ja, die mooie kerstballen van twintig jaar oud, die ooit van je naaste waren. Na de kerst, ruk je alles uit de boom,sloop je al je lichtsnoeren, breek je alle je kerstballen, ook die van die je lief is, gooi je alles bij elkaar en dump je het in een kast. Natuurlijk ga het lichte onder en zet je op je kartonnen doos de kilo’s zware kartonnen doos met borden. Zo, zodat alles wat mooi en nieuw is gesloopt is en je er zeker weten geen bal meer aan heb.

Ik schrok van mijn collega’s die afgelopen jaar de bomen hadden opgetuigd en met dit verhaal kwamen. Wat word er als beesten met de kerstspullen van je werk en bewoners omgegaan, en waarom word er voor honderden euro’s weggegooid als weer…. Ja, weer blijkt dat vorig jaar weer alles is gesloopt toen de kerstversieringen werden opgeruimd.
Het enige wat ik me dan afvraag als ik zie dat alle dure spullen eruit worden getrokken en in dozen word gegooid is, ga je thuis ook zo debiel om met al je dure dierbare kerstspullen?

Previous post:

Next post: