Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   Meneer agent; mijn man is gegijzeld

Meneer agent; mijn man is gegijzeld

by de man in de zorg on April 30, 2009

Meneer agent; mijn man is gegijzeld
Half vier in de ging woensdag op donderdagnacht de telefoon op mijn afdeling.
“Goedemorgen u spreekt met het kleinschalig woonproject”; in mooi Hoogvliet
“Goedemorgen; u spreekt met de politie regio rijnmond; spijkenisse”

Zo de politie aan de telefoon; half vier in de nacht…. neen dat is geen goed telefoontje
“Ik heb hier een vrouw aan de telefoon en die geeft aan dat jullie haar man hebben gegijzeld”
“Gegijzeld”
“Ja, ze geeft aan dat ze bij u op de afdeling was en dat ze haar man niet mee naar huis mag nemen; en dat jullie hem gijzelen”
“En wanner geeft ze aan dat ze bij ons was”.
“Om twaalf uur”.
“Ja”; gaf mijn collega aan; “om twaalf uur vannacht stond mevrouw bij ons ploseling op de afdeling. Dacht dat ze bij haar man op visie kon komen; maar had zich wat vergist in de tijd. Was twaalf uur te vroeg of twaalf uur te laat…….”
“Wat haar man zit bij u op de afdeling”????
“Ja; wij zijn een kleinschalig woonproject voor dementerende bejaarden; en de bewoners wonen bij ons”.
“Dus ze word niet gegijzeld zoals mevrouw aangeeft”????
“Neen; wij zijn een gesloten afdeling; alle deuren zitten wel op slot; voor de veiligheid van onze bewoners”.
“Ahhh, ik snap het”.
“En bij u is; mevrouw; ze is ook wel eens zo; ehhhh zo verward”?
“Ja; ze is wel eens iets anders dan normaal, maar wat er voor de rest met haar aan de hand is; daar kan en mag ik niet over oordelen en kan ik niks over zeggen, begrijpt u”?
“Ja; ik had ook al zo iets. Mevrouw komt enig sinds verward over; maar ik wou even nagaan of de informatie die ze gaf over de gijzeling wel klopte”. “Oke; ik maak er melding van en ga mevrouw proberen gerust te stellen,en ik zal snel melding hiervan maken dat men ook morgen bij mevrouw gaat kijken…… want ze rijd ook nog auto……en dat is ook onverantwoord”

Een bewoner; man; bij ons opgenomen. Zijn vrouw komt elke dag om twaalf uur; op de dag; maar gaat ook geestelijk ook achteruit. Ik hoop dat de logge machines van de burocratie in nederland snel in werking gaan komen; om ongelukken met mevrouw te voorkomen, ze rijd nog auto; en mocht deze mevrouw echt tussen wal en het schip vallen kijkend naar grote vergeetachtigheid, opvang en haar veiligheid; dat men snel voor een goede veilige oplossing komt voor haar.
tot oneven

Previous post:

Next post: