Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   geen dikke dure gelikte boeken meer, maar werken middels e learning

geen dikke dure gelikte boeken meer, maar werken middels e learning

by de man in de zorg on February 20, 2012

geen dikke dure gelikte boeken meer, maar werken middels e learning
Ik kreeg afgelopen week de papieren binnen voor mijn cursus. Binnenkort ga ik, een cursus over de BOPZ volgen. De Wet bijzondere opnemingen in psychiatrische ziekenhuizen (Wet BOPZ) Het is niet de eerste keer dat ik deze cursus krijg, mar er is een zeer groot verschil met de andere cursussen die ik hiervoor heb gevolgd. Deze keer ga ik hem volgen middels e-learning. Wiki: E-learning (Nederlands: Online Opleiden) wordt geassocieerd met leeractiviteiten waarbij je interactief gebruik maakt van een computer die verbonden is met een computernetwerk.
Van te voren moet ik via een computer ergens inloggen om de stof door te nemen en daarna mag ik via de computer ergens op een site een stel vragen invullen. Die kan ik in zijn geheel doen of in gedeeltes. Aan het einde moet de toets die via e-learning gaat met een voldoende worden afgesloten, anders mag je het vervolg niet in. Het vervolg is de uitleg door een arts over de toepassing van deze wet. Het onderwerp is heel belangrijk in mijn werk. Ook ik heb me gelukkig te houden aan zeer veel regels, zeker tot het vrijheidsbeperken van mensen. Als het aan mij lag mag iedereen vrij zitten en ook geen beperkingen in vrijheid te hebben, maar soms ontkom je er echt niet aan. Een bedrek omhoog is al een vrijheidsbeperkende maatregel…… en word geregistreerd en in overleg en met toestemming van bewoner of familie toegepast.
e-learnig……. Geen dikken boeken meer die je van te voren moet lezen, en die je halverwege opzij gooide omdat de stof zo slaapverwekend is, en het een enorme berg informatie is, die totaal overbodig was. Geen dure boeken, en nog mooiere gelikte mappen aangeleverd door een dikbetaald opleidingsinstituut om een cursus te geven waarvan je soms achteraf afvraag wat heb je er van geleerd en waarom moesten wij al die dikke boeken doornemen als er door dat opleidingsinstituut toch niet mee word gewerkt, of slechts twee bladzijden van de honderd word doorgenomen. Van te voren de vraag stellende….. hebben jullie de stof doorgenomen en hebben jullie de boeken bij jullie. Iedereen steekt zijn hand op bij de eerste vraag….. niemand heeft het boek bij zich….. toch?
E-learning, heeft zo zijn voordelen denk ik, je word gedwongen om de stof door te nemen, en er is een toets, anders kan je niet door. Het grote voordeel van d werkgever is dat er niet hele afdelingen uitgeroosterd hoeven te worden, omdat er thuis zeer veel word gedaan. Iedereen heeft thuis een computer, en kan tussendoor thuis even de vragen maken.
Mocht je geen computer hebben met internet aansluiting, dan mag je op je werk gebruik maken van een computer met internet aansluiting, om zo aan je huiswerk te werken.
Binnen kort thuis aan het werk, mijn eerste e-learning cursus. Ik ben zeer benieuwd….

Previous post:

Next post: