Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   Geen leuke superavonddienst

Geen leuke superavonddienst

by de man in de zorg on August 27, 2010

Geen leuke superavonddienst
Je hebt van die avonden die lopen gewoon goed, zoniet eigenlijk geweldig.
Samen met je maatje gewoon iets goeds neerzetten, waarbij je met zijn allen gewoon zeer tevreden mee bent.
Goed werk neerzetten, goede kwaliteit neerzetten en prettig met elkaar werken.
Wel goed communiceren met elkaar, geen gelul, aanpakken en gewoon de dingen doen waar je goed in bent, kwaliteit van zorg neerzetten, met het hoofddoel goede menswaardige zorg verkopen en goed verzorgde tevreden bewoners te hebben.
Ook de avonddienst die ik met mijn collega werkte verliep zo.

Neen, we begrijpen elkaar, dingen gaan automatisch en je hoeft niet na te controleren of iets word gedaan. De dingen die gedaan moeten worden gaan goed, automatisch en met een zeer goed resultaat.
Avonden waarvan je vind dat ze zo moeten lopen en waarvan je weet, met deze collega, hoe druk het ook is, kom je er wel. Geen stress, niet dubbel lopen voor iemand die aanwezig is op papier, maar die er geen zin in heeft en geen bal doet. Niet dat je dubbel loopt en alles na moet kijken en de kwaliteit twijfelachtig is. Geen tijd is tijd mentaliteit, maar gewoon goed werk goed neerzetten en pas weggaan als het af en goed is.
Ik kijk terug op een leek superavond die eigenlijk geen leuke superavond is….. het was haar laatste avonddienst met mij en ze vertrekt….

Goed werkend, meedenkend hardwerkend personeel is soms moeilijk te vinden….. en dit word steeds moeilijker om zulk personeel te krijgen.
Het was mijn laatste avonddienst met haar, en wat ook de reden is van haar vertrek, daar sta ik geheel buiten en heb ik ook geen mening over. Ik vind het alleen heel jammer dat zo’n keihard werkende collega waar je altijd op kan bouwen, en die ik verdomd hard nodig heb om mijn zorgtoko te runnen stopt met werken op mijn afdeling.
Ik heb weer prettig gewerkt goede kwaliteit neergezet en een zeer menselijke zorg kunnen verkopen. Weer…… maar dit was de laatste keer met deze collega….

Geen leuke superavonddienst
is een artikel op manindezorg
verpleeghuis zorg kleinschalig wonen anekdotes recept en recepten dat is manindezorg

Previous post:

Next post: