Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   geen roeping voor de zorg

geen roeping voor de zorg

by de man in de zorg on March 27, 2010

geen roeping voor de zorg

gisteren laat; vriendin vrij
Wat loop je hard, je lijkt wel een verpleegster……. affiches van loesje, ja, ze zetten je altijd aan het nadenken. De combinatie van hardlopen en verpleegster…
Vraag iemand van buiten wat men vind van een baan in de zorg. Het antwoord zal bijna altijd zijn:
Weinig salaris.
Hard werken.
Vraag je wat iemand bezielt om in de zorg te gaan dan antwoord de buitenstaander naastenliefde of roeping. Dus als ik het goed begrijp, dan gaat iemand uit roeping, voor idioot weing geld zich rot lopen…….

Gisteren late dienst; de zoveelste dag dat ik mijn vriendin niet ziet en dat ik keihard moest werken met die paar lullige centen extra die je met een avonddienst verdien. Neen niet uit roeping deed ik dit. Ik doe dit werk omdat ik het leuk vind en voor het geld. Geld wat ik ook keihard nodig heb om in dit idiote land de steeds maar omhoogvliegende premies (ziekenfonds) belastingen (zuiveringsschap en wat al niet meer) en kosten van levensonderhoud te kunnen betalen…. Uit roeping….ik heb dat geld net zoals een ieder op de werkvloer waar dan ook keihard nodig…. De kreet “uit roeping”…. is voor mij omdat ik het leuk vind en dat ik ook het geld wat ik verdien, waarvoor ik dag en nacht op mijn benen staat, waardoor ik enorme kruisingen maak verdomd hard nodig heb!

geen roeping voor de zorg
is een artikel op manindezorg
verpleeghuis zorg kleinschalig wonen anekdotes recept en recepten dat is manindezorg

Previous post:

Next post: