Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   geen sploedje; wel tijdsnood en haast

geen sploedje; wel tijdsnood en haast

by de man in de zorg on March 25, 2008

geen sploedje; wel tijdsnood en haast
vandaag vrij; vriendin…. flink de klos; knieoperatie
Ja; de pasen is voorbij gevlogen in mijn zorgtoko. Was wel tof werken; dit week-end en ook pasen; wel heel erg goed werken. Veel gedaan vanuit mijn instelling voor pasen; en om eerlijk te zijn heeft het de mensen aan vrijwel niets ontbroken. Goede bezetting; lekker team ;en ja wel op tijd klaar met zorg en zorgen.
Veel gedaan ook door die witte rakkers van de keuken op de afdeling. Ja; eerder begonnen; de keukenzusters om de tafes te dekken en alles op en top te maken op de afdeling; voor het ontbijt van mijn bewoners. Oh ja; binnenkort staan er foto’s op de log van pasen op mijn afdeling; de tafels; de beide woonkamers en de opgedekte tafels; trouwens. Maar echter; niet moren of vandaag; maar binnen een paar dagen. Nu even in de gekte verwacht ik vanaf vandaag; van het op mijn werk zorgen en het thuis verzorgen van mijn maatje; maar ze komen eraan. Nog heel even geduld of wachten; over vijf minuutjes; maar wie kan of ken die uitspraak niet als je in de zorg werkt. Dus heb gewoon geduld en wacht nog even af; ze komen eraan.
Ehhhhh; neen ook voor ons hadden de keukzusters goed gezorgd; al hoewel ik vind dat wij; als witte rakkers aan het bed; bijzaak moeten zijn; ook met die dagen; maar toch. Ook een paasontbijt en alle toeters en bellen eraan. Net zoals huis; maar als je zo idioot veel werkt als afgelopen tijd; en je je collega’s vaker ziet dan je vrouw, dan is je werk bijna je thuis en ja; mijn collega.. neen; blulschit; mijn kanjer woont thuis. Punt.
Was gezellig en ja; de bewoners hebben zichtbaar genoten van een pasen die voorbij is gevlogen. Was goed gewoon of eigenlijk uit de kunst.

Neen; vandaag mijn vriendin onder het mes in het ruwaard van putten ziekenhuis; in spijkenis. Donderdag opgebeld dat ze vandaag moest komen; geen spoedje; maarwel enorm in tijdsnood; idioot veel te regelen; erg veel; te veel misschien voor haar. Pasen beiden gewerkt; was enorm heksen en jagen voor haar; en ja; doordat ze met pasen aan de bak moest; tijd, tijd tekort. Maarja; negen uur daar melden en in de loop van de ochtend onder het mes en dan naar huis. Dagopname en dan thuis tegen alles aan lopen en klootzakken omdat je niets meer kan. Wel gelukkig vrij vandaag; ben met haar mee en ben bij haar als ze knettertje stoned uit de narcose komt. Even wachten tot ze mee mag en dan naar huis. Mijn kanjer voor zo ver ik haar kan verwennen en in de watten liggen of leggen; ze verdiend het en ja; zo hoort het ook.
Ziet er zelf ook wel tegenop. Druk in mijn zorgtoko en ja; dan de zorg en de zorgen omtrend mijn maatje thuis. Maarja; leed en lief; daar kies je voor; maar het is wel veel wat op mij afkomt. Tis voor een enorm goed doel; en ze zal het ook voor mij doen. Maarja; tis niet zomaar iemand waarvoor ik zorg…. mijn maatje.
Neen; een waanzinnig mooie opkomst tweede paasdag. Mooi wit in mooi hoogvliet en ja; ondanks dat je er liever naar kijkt dan dat je er doorheen moet; wel waanzinnig mooi. Foto’s gemaakt ; ooit voor mijn achterkleinkinderen; was wel heel bijzonder. Pasen in de sneeuw; vorig jaar een warme periode herinner ik mij. Zat ik in de tuin, in mijn lederhose.
Neen pasen; het zit erop. Op naar het volgende; de pinksteren; al dan niet op de verpleeg huisafdeling waar ik werk.
tot oneven

Previous post:

Next post: