Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   geen vertrouwen en bevooroordeeld

geen vertrouwen en bevooroordeeld

by de man in de zorg on May 25, 2007

geen vertrouwen en bevooroordeeld
Maarja, ik zat onlangs in m’n voortuin en werd aangeschoten door een buurman van een stuk of tien huizen verder.
Ja, een buurman met een wat mindere achtergrond, hoewel ik niet kan en mag oordelen, en wat is meer en wat is minder.
Deze buurman heeft een paar maal vastgezeten en heeft misschien wel een criminele achtergrond gehad. Dus ja, ik werd aangeschoten door deze buurman. Was bezig met m’n computer.
“Zit er ook internet” op vroeg hij, “en welke programma’s zitten erop”.
Hij was zeer nieuwsgierig over de pc en wat hij kon. Nieuwsgierig naar hoe duur hij koste en veel meer. Ik hield het kortaf. Dacht daarlijk ben ik een dag naar m’n werk, is er ingebroken en is ook de computer weg, ik vertrouw je niet, dacht ik talloze malen toen ik met hem sprak.
Nam hem toch maar s’avonds mee en wou hem niet thuislaten.
Hij was te nieuwsgierig in mijn ogen en ja, met zijn achtergrond wist ik niet wat hij nou exact wou en wat op dat moment dat ik met hem sprak door hem heen ging. En eerlijk te zijn…..neen laat maar.

Gisteren kwam ik hem tegen bij dixons. Hij schoot me aan. “Ik heb dezelfde computer als jou gisteren hier gekocht, maar ik had nog wat kleine dingentjes nodig”, zei hij.
“Dank je voor je uitleg, ik wou al lang zo’n ding hebben”, “maar ik had geen idee wat zo’n ding kon en wat erop zat”, “je heb me goed geholpen”, ging hij verder.
Hoezo erg bevooroordeeld toe hij in mijn ogen te nieuwsgierig was, toen hij mij aanschoot toen ik in de voortuin zat en hij mij aanschoot.
Tot morgen.

Previous post:

Next post: