Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   Gefeliciteerd? Maar ik ben helemaal niet jarig!

Gefeliciteerd? Maar ik ben helemaal niet jarig!

by de man in de zorg on March 11, 2011

Gefeliciteerd? Maar ik ben helemaal niet jarig!
Ja, ze hadden wel een leuke avond gehad, de avonddienst die ik opvolgde toen ik in de nacht kwam. Het zijn van die avonden die er jammer genoeg de laatste tijd een stuk minder zijn, en alles heeft met zoals bij jouw met personeel te maken. Denkend aan vorig jaar januari en nu is het een wereld van verschil, maar dat doe ik alleen denken, niet zeggen.

Neen, het was leuk in de avond met de bewoners en mijn collega van de avond ging veels te laat naar huis. Net zo als een ieder op mijn kleinschalig woonproject voor dementerende bejaarden, zeg je nog even gedag tegen de bewoners voor je naar buiten stap door de deur. In de avond natuurlijk tegen de bewoners die nog op zijn.

Mijn collega kom nog een bewoner tegen die zich heel de tijd in de avond al wat afgezonderd had. Mijn collega had hem er wel bij willen betrekken, maar hij wou pertinent niet
En wanneer ben je er weer, vroeg hij aan mijn collega
Ik ben er overmorgen weer, gaf zij aan
Nauw, tot overmorgen dan maar weer, gaf zijn een beetje bedrukt aan
Ja, tot ziens
Mijn collega liep weg
Gefeliciteerd riep hij mijn collega na
Mijn collega keek om en liep terug naar de bewoner
Gefeliciteerd?
Ja, gefeliciteerd
Maar ik ben helemaal niet jarig gaf mijn collega aan tegen de bewoner
Neen, daarom zeg ik niet gefeliciteerd tegen je
Maar waarom dan wel?
Nauw, gefeliciteerd omdat je naar huis mag en weg mag…… Gefeliciteerd, want ik mag niet naar huis en moet hier opgesloten blijven…. Jij mag weg, en daarom feliciteer ik je.

Gefeliciteerd? Maar ik ben helemaal niet jarig!
is een artikel op manindezorg
verpleeghuis zorg kleinschalig wonen anekdotes recept en recepten dat is manindezorg

Previous post:

Next post: