Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   Gelukkig aan de goede kant van het rijtje

Gelukkig aan de goede kant van het rijtje

by de man in de zorg on May 24, 2005

gelukkig aan de goede kant van het rijtje
Iedereen die in de zorg werkt heeft het er wel eens over; thuis of op de werkvloer.
De inspectie, zeker nadat de laatste tijd onze (verpleeghuis) en (verzorgingshuis)zorg volop negatief in het nieuws is geweest en telkens weer is.
Verschillende malen hoor je dingen van ondertoezicht en onder verscherpt toezicht. Was nieuwschierig; zeker omdat we bij m’n werkgever enorm ons best doen. Oke zorg kan altijd beter; daar ben ik me van bewust; maar toch.
Hoe scoorde mijn verpleeghuis bij het laatste onderzoek van de inspectie……..
Was blij dat we gelukkig (nog) aan de goede zijde van het rijtje stonden; hoewel ik me besef dat als men op dit lijstje staat dat je als personeel enorm je best doet en heb gedaan en er factoren worden beoordeeld waaraan je als zorgverlener niets aan kan doen.
De zorg is niet slecht en/of hoeft niet slecht of minder te wezen als je er werkt…… men zet zich als personeel zich meer dan honderd procent in, in deze verpleeghuizen en verzorgingshuizen en hebben het hart op de juiste plaats . Hun hart; ligt bij zorg, goede zorg en zeker ook liefdevollezorg voor ouderen, een kwetsbare groep bewoners. En ik besef en weet dat als je er werkt het gewoon balen is. Waarom; we doen toch enorm ons best. Maarja; de inspectie…..

Previous post:

Next post: