Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   gelukkig nieuwjaar gelukkig nieuwjaar gelukkig nieuwjaar

gelukkig nieuwjaar gelukkig nieuwjaar gelukkig nieuwjaar

by de man in de zorg on January 3, 2010

gelukkig nieuwjaar
gisteen dag; vriendin dag
Mijn god; vijf minuten in het nieuwe jaar had ik mijn goede voornemen al verbroken. Sta buiten met een sigaret mijn vuurwerk af te steken; terwijl ik zo met mezelf had afgesproken dat ik zou stoppen met roken. Ach; ga ik het volgend jaar maar weer proberen; dat stoppen met roken. Neen dit jaar heb ik het geprobeerd; maar dus mislukt…. na vijf minuten…. Watje!
Neen; gisteren op mij afdeling. Bewoners gelukkig nieuwjaar wensen. Bewoners die dementerend zijn een gelukkig nieuwjaar toewensen leverde reacties op van:
“is het vandaag oudjaar”???
“wanneer word het oud en nieuw”
Neen; bewoners die dementerend zijn…. ach die vergeten wel eens iets; en ja geef ze eens ongelijk. Dat verplichte ophangen terwijl je moe bent tot twaalf uur in de nacht. Elkaar omhelzen en dan gelukkig nieuwjaar zeggen.
Weetje; daarvoor hoef je toch niet de nacht voor door te braken? Volgend jaar ga ik gewoon op tijd naar bed en wens ik het mijn vriendin wel s’morgens toe.
Neen; wel leuk met de bewoners die ik verzorg. Ik geloof dat ik het op de afdeling wel vijftig keer heb gezegd. Ja; verschillende bewoners drie of vier maar gelukkig nieuwjaar gewenst en zij mij. Ach….. sommige bewoners vergeten weleens iets op mijn afdeling. Maar toch…. hoe triest ook; ja…. het heeft wel iets. Een bewoner die voor de derde maal je gelukkig nieuwjaar komt wensen ; omdat zij de voorgaande keren dat zij dat heeft gedaan vergeten is. Dit vergeten zijn speelt zich af binnen een uur af. Triest als je er bij nadenkt; maar als je bij alles nadenkt wat in dat zorgcircus afpeelt waar ik werk…. nee dat moet je niet echt aantrekken; hoe rot alles soms ook is.

Neen; alles zit er nog aan bij mij en ja; van mij hoeft dat oud en nieuw persoonlijk ook niet echt. Weetje; als ik s’morgens opsta; ik ben gezond en ik heb mijn kanjer nog naast me liggen op bed; dan is mijn jaar weer goed. Net zoals bij de bewoners die ik verzorg; waarbij elke dag in het jaar gelukkig nieuwjaar zou kunnen wezen; omdat tijds besef bij velen verdwenen is……. ja dat geld ook voor mij. Elke dag is het voor mij een gelukkig nieuwjaar met mijn gezondheid en mijn vriendin. Ja; elke dag dat ik opsta is hopelijk een begin van weer een vol gelukkig nieuwjaar met mijn vriendin; mijn kanjer!
tot oneven

Previous post:

Next post: