Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   gevaar op (de) weg

gevaar op (de) weg

by de man in de zorg on February 19, 2008

gevaar op (de) weg

Gisteren toch maar even naar de rijschool gegaan om te vragen dat ik op zeer korte termijn autorijles kan nemen; omdat mijn vriendin de klos is met een operatie aan haar knie.
Neen; ik beken……kep mijn rijbewijs allang…..heel lang.
Afgelopen jaar is het ook al vernieuwd; dus zal het inderdaad meer dan tien jaar geleden zijn dat ik mijn felbegeerde rose papiertje heb gehaald. Tien jaar al; de tijd gaat snel. Tien jaar zonder brokken en ja, zonder blikschade en ook ongelukken…….ben er trots op om een echte “heer in het verkeer” te zijn.
Tien jaar gelden mijn rijbewijs gehaald. Na het cbr examen snel op naar de deelgemeente in charlois; de wijk waar ik toen woonde in Rotterdam. Papiertje gehaald en ja; in de kast gelegt. Afgestoft; afgestoft; kwijtgeraakt en ja ergens in een doos teruggevonden. Kep na mijn slagen van mijn rijbeijs geen meter gereden in een auto en ik het nooit gebruikt….. Nooit!

Tien jaar lang lag dat ding ergens en ja; binnenkort is mijn vriendin de klos met een operatie; en ja; dan is het wel verdomd makkelijk dat ik kan rijden. Met een stijf been en krukken kan je geen auto rijden. Ja; wel samen een auto; al lang; en ja; vriendin heeft het talloze malen aangeboden om te rijden. Neen; ik was als de dood. Neen niet voor schade of zo of een kans op een ongeluk; maar die auto van haar is heilig en ik was bang dat als er een kras op komt of kwam…… ja kom niet aan haar stalen ros….ze vermoord je!
Neen, dus ook daar nooit mee gereden; hoewel ik wel de kans had. Tien jaar geleden haalde ik trost mijn rijbewijs; en heb nooit meer 1 meter met een auto gereden en ja; vanmiddag heb ik toch maar een afspraak gemaakt om op zeer korte termijn een enkele les te nemen.
Weetje; net als fietsen verleer je autorijden niet; maar het is net even dat gevoel van even iemand naast je die het een en ander nog kan vertellen hoe wat te doen. Die tweede rem is ook wel handig; maar toch. Even de ditjes van het inparkeren en hellingen even oefenen….
Binnenkort lessen; zeer binnenkort; even opfrissen en ja dan maar auto te gaan rijden en het rose papiertje te gaan gebruiken waarvoor ik het ooit; meer dan tien jaar geleden; heb gehaald. Autorijden. Vriendin in de lappemand…..geen ontkomen meer aan….! Inwoners van mooi hoogvliet; BLIJF BINNEN!!!!!

Previous post:

Next post: