Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   gevaarlijke kruising

gevaarlijke kruising

by de man in de zorg on June 24, 2007

gevaarlijke kruising
Ze zitten erop. Mijn nachten in de zorgtoko en nu begint voor mij het “echte” weekend. Paar dagen vrij. Gisteren vroeg, tegen negen, naar bed gegaan en om een uur uit bed. Neen, niet te lang slapen, anders slaap ik s’nachts voor geen meter. Even gerommelend in de tuin en even hard bezig zijn met leuk werk. Even het knopje om. Handen in de blurie en onkruid wieden. Ja, zorgen dat alles weer een beetje op orde komt. Regen en zon is perfect voor het onkruid en de vele slakken, dus dat wil wel.
Gisteren uit de nacht, vriendin had voordat ik de nacht inging de nacht en nu heeft ze dag, morgen, maandag heeft ze laat. Daarna begint voor mij het avondleven als zij vrij is. Ja, af en toe zijn er gewoon grote kruisingen van diensten. Zie je elkaar (te) weinig en er verloop veel met briefjes.
“Dag johan, hoe was je dag, het eten staat in de koelkast enne wil je dit of dat nog even doen. Groetjes en tot vanavond. Ik hou van je”. Neen, zo niet maar toch….
Als zij thuiskomt en ik lig te ronken op bed, moet bijvoorbeeld vroeg op, is er ook weer van mij een briefje voor haar.
“Dag, hoe was je avond, kep boodschappen gehaald. Morgen alleen maar even uit de koelkast te halen. Tot morgen. Oh ja; ik ook van jou. ”
Neen het leven van Floris en Florece Nightengale, als je beiden in de zorg werkt gaat niet altijd over rozen. Maarja, niet klagen hierover, je heb beiden een leuke baan, maar met soms een (te) hoge prijs voor je prive leven. Tis niet anders, hadden we maar beter ons best moeten doen op school of gewoon zoco of ambtenaar moeten worden.

Maarja.
Uit de nacht en lekker vrij. Vandaag lekker rommelen in huis, om kwart over zes opgestaan. Sta vaak om zes uur op ook als ik vrij ben en mijn vriendin dag heeft. Even samen koffien en daarna klootzakken in het huis. Gaat allemaal ook door, zodat het er weer even tegen aan kan.
En nu….assepoesteren, mijn huis stoffen, de vloeren stofzuigen an alles in orde maken voordat dat m’n vriendin thuiskomt. Kan ze rustig utrzen, en onthaasten van d’r werk in een schoonhuis en ja, een schoon en fris wc paleis.
Tot morgen

Previous post:

Next post: