Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   gisteren…of ooit

gisteren…of ooit

by de man in de zorg on July 9, 2007

gisteren…of ooit
Een idiote tijd om even een logje te schrijven; tis iets over zessen in de ochtend. Maarja; twee wekkers gezet om in ieder geval op tijd te komen op m’n job. Ja; te vroeg; half zes liepen ze al af; mij kennende slaap ik gewoon door als m’n wekker afloop. Ook krijg ik geen por als ik nu te lang blijf liggen; en word mijn plaats ingenomen door m’n vriendin zodra ik uit bed stap….
Dus ja; vroeg opgestaan en om kwart voor zes al aan de koffie en aan m’n peuk…..en m’n tweede peuk gelijk daarna.

Onzin eigenlijk; dat roken of zoveel roken. Neen, gisteren ga ik stoppen met roken. Ja; keek eergisteren in m’n asbak en dacht; “weer zoveel gerookt”. Ja; gisteren ga ik stoppen. Gisteren gooi ik gewoon m’n sigaretten weg en gisteren begint voor mij een nieuw rookvrij gezond leven. Roken is gewoon zeer slecht voor me. Ik kijk om me heen op m’n werk. Teveel mensen meegemaakt met de ergste (long) ziektes; geen lucht meer hebbende en het telkens stik benauwd hebben. Ook van die mensen die roken of rookte. Hangend boven een sputumpotje bij tijd en wijlen en geen normale sputem produceren; maar bruin of bijna zwarte sputen omhoog hoestend.
Mensen die ooit zijn begonnen zijn met roken en daarvan nu een hele hoge rekening van krijgen. Talloze voorbeelden te over en talloze redene om gisteren te gaan stoppen met roken.

Neen niet vandaag; niet morgen en en niet vandaag, schrijf ik dit terwijl ik mijn derde sigaret opsteek. Er zullen er nog velen volgen. Ik rook te veel. Overal waar te voor voor staat is niet goed. Te veel roken is niet goed maar zonder “te” is het ook niet goed. Dan blijft roken over, en dat is ook niet goed; daar ga je dood aan.
Gisteren ga ik stoppen, vandaag niet; een te drukke dag; en ook niet morgen; een te drukke week met veel dingen die op me af komen…en de aankomende weken…..nee, ik heb nog zoveel pakjes liggen; zonde van dat geld….
Ooit zal ik stoppen; schrijf deze rokende sukkel; die zichzelf dag in dag uit voor de gek houd en zijn longen en zijn leven hiermee sloopt;en heel goed weet; helaas vanuit de practjk van de zorg dat je aan roken dood gaat; op een hele klote manier; die ik niemand toegunt…Maar niet vandaag. Neen; vandaag eindelijk weer een avondje samen. Thuiskomen vanmiddag; samen aan de koffie en een peuk na het eten, tis soms zo lekker. Gisteren ga ik stoppen of ooit, maar vandaag..komt me echt niet uit.

Previous post:

Next post: