Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   godsame wat zie jij bruin; je lijkt wel een turk

godsame wat zie jij bruin; je lijkt wel een turk

by de man in de zorg on October 9, 2009

godsame wat zie jij bruin; je lijkt wel een turk
“Godsame wat zie jij bruin; je lijkt wel een Turk”; was het eerste wat ik hoorde van een collega; toen ik de broederpost binnenstapte gisterochtend…..

Mijn god; wat viel dat niet even mee gisterochtend; mijn eerste dag naar mijn werk na mijn vakantie. Neen; ja; ik had er om eerlijk te zijn wel weer zin in. Mijn vriendin had er ook wel zin in dat ik naar mijn werk ging. Lekker even alleen zijn. Niet voor het een of ander; maar ook ik vind het wel leuk om af en toe alleen te zijn; dit niet ten nadele van mijn vriendin bedoelende; en zij ongetwijfeld ook.
Dus ja; gisterochtend liep de wekker genadeloos af. Ik had er alles aan gedaan om op tijd op mijn werk te zijn. Neen; het staat zo lullig als je de eertste werkdag na je vakantie te laat ben. Bellefoon op de wekkerstand en deze drie maal om de tien minuten op aflopen ingesteld. Mijn eigen wekker ingesteld en ja; de wekker van mijn vriendin ook maar aangezet. Ook heb ik aan beng beng gevraagd dat hij ons ook om half zes zoals afgelopen dagen wakker wil gillen en rekende dat vader beng beng ook naar hem weer toe zou komen om daar over dat gegil heen te gillen. (het huis waar ik in woon is op zijn zachts gezegt wat gehorig)

Dus ja; alles eraan gedaan om op tijd uit bed te komen. Die drie alarmen op mijn telefoon; daar was ik grandioos doorheen geslapen en ja mijn eigen wekker had ik in mijn slaap uitgezet. Neen; zo idioot vroeg dat is niks voor mij zou ik met mijn slaperige kop gedroomd hebben; dus toch maar uitgedrukt die herrie.
Neen, ik werd uiteindelijk wakker op de wekker van mijn vriendin; lees de vijfde wekker die afliep…….
Slaap dronken naar beneden en op zoek naar koffie en peuk en peuk en koffie peuk en peuk. Snel even de wasseritis en ja; mijn god; weer naar mijn werk; dus toch maar even een scheerapparaat opgezocht. Ken of kan niet als baardaap na mijn vakantie op mijn werk aankomen toch? Maar al met al het is allemaal wel gegaan.
De bewoners vonden het ook wel weer leuk om de zuster te zien; al weten ze megod niet dat je weg bent geweest; omdat je als man elke dag een nieuwe zuster ben en ja; wat moet ik over van zeggen. Toen ik naar huis ging was het net of ik nooit weg was geweest. Hetzelfde ritme en ja; je weet na een dag bijna niet anders meer. Goed of niet goed; het “normale (werk)leven” na een vakantie is eigenlijk ook wel weer prettig

Previous post:

Next post: