Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   goede dementerende deejay

goede dementerende deejay

by de man in de zorg on January 21, 2011

goede dementerende deejay
Toch lastig die gehoorapparaten zeg, zeker als je dementerend bent. Zitten maar in de weg, en het zijn gewoon rotdingen om in je oor te hebben. Het meest gemakkelijke is als je ze in heb gekregen door een of andere persoon die zich verzorgende noemt, ze uit te doen. Ja, wel vragen om je gehoorapparaten bij het indoen, maar als je eindelijk bij de radio, zit ze gewoon uit te doen als die zusters weer weg zijn.

Zo, dat is leuk wat die zusters doen, met dat apparaat. Dat apparaat wat altijd die muziek geeft. Ik zal eens kijken hoe zij dat doen. Ik zal eens kijken hoe zij met al die mooie knopjes in de weer zin. Waar zij op drukken en waar zij aan draaien. Ja, ze denken dat ik het niet weet, maar ik weet en zie zeer veel, zeker bij dat apparaat.

Zit je lekker in de woonkamer, bij dat apparaat met al die mooie knopjes. Zusters zijn er niet, dus ik doe mijn gehoorapparaten maar uit. Rotdingen trouwens. Oh kijk, dat is leuk, niemand in de buurt, dan kan ik kijken en zelf experimenteren met dat mooie apparaat. Wat mooi trouwens . Druk op verschillende knopjes, draai het en der aan en draai aan nog wat aan van alles…….

De bovenburen schrokken…….. de bovenburen, lees de afdeling van dementerende bewoners boven ons.
Kei en keihart de stereo, op het hoogste volume, op een of nadere buitenlandse zender van de radio. En woonkamer vol met stijf zittende verschrikte dementerende bejaarden, die opeens uit hun middagtukje werden opgeschrikt, van de ongelooflijke herrie van de stereo.

En onze dementerende deejay… die zat er naast….. uiteraard zonder gehoorapparaat en keek trots om zich heen. Mooie muziek he enne ik hoor gewoon goed zonder die dingen, waarom zou ik die dingen ook in moeten hebben….. ik hoor alles en aan mijn gehoor mankeert niets

goede dementerende deejay
is een artikel op manindezorg
verpleeghuis zorg kleinschalig wonen anekdotes recept en recepten dat is manindezorg

Previous post:

Next post: