Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   Goudvissen

Goudvissen

by de man in de zorg on June 22, 2007

vrijdag 22 juni 2007
Vannacht gewerkt, nachtdienst. De eerste van de twee zitten erop. Ja, het was niet echt druk, althans voor zover je van drukte kan spreken in de nacht.
Aangekomen en even aan de koffie. Vier waren er op en een was aan het schaken op “zijn” club. Wel tof, man, zeer oud en gaat elke week als zijn toestand het toelaat, schaken. Knap en leuk. Schijnt heel goed voor je hersenen te wezen. Boven je vijf en twintigste gaat het daarboven achteruit, heb ik begrepen. Die pretsigaretten van vroeger schijnen ook niet echt bevorderlijk te wezen voor mijn grijze massa daarboven.
Maarja, ik ben er erg zuinig op, wil ze niet te veel gebruiken. Misschien heb ik ze later wel hard nodig. Als ik ze nu volop gebruik, zijn ze op mijn vijftigste op. Voor je het weet ben je dan zo vergeetachtig, dat men het een naam gaat geven. Neen, niets voor mij, dus ik laat ze regelmatig niet teveel inspannen.

Neen, gisteren zijn mijn bewoners naar blijdorp geweest. Wel leuk geweest hoorde ik. Maakte indruk op ze. Een bewoners was van te voren wat angstig geweest. Onder de indruk van de apen. Vannacht op de vraag of ze niet bang was geweest gaf ze volmondig aan dat het wel meeviel en ze wel heel leuk waren om te zien. Ja; en vooral die haaien daar. Mooi vonden ze het, uitgezonderd 1 bewoner. Die vond die “goudvissen” maar niets en begreep niet dat daar zo’n ophef over word gemaakt, het haaien bassin.
Neen, die beste man komt van de grote vaart en heeft volgens verhalen die hij verteld alle wereldzeen bevaren. Ja, dan zijn die haaien in blijdorp maar goedvissen vergeleken die jaws achtige haaien in de wereldzeeen.
Maar toch, ze hadden het leuk gehad, en daar gaat het om. Even weg uit het verpleeghuis, weg van die muren. Afleiding, onmisbaar voor die mensjes. Ja, zomaar de dierentuin nababbel tijdens een kijkronde in mijn nacht.

Neen, een nacht die voorbijvloog. Rustig, maar toch wel leuk mijn werk gehad. Tuurlijk altijd veel ditjes en datjes maar schokkend… neen gelukkig. Beter voor mijn bewoners en ja…. beter voor mij toch ook een beetje?
Tot morgen

Previous post:

Next post: