Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   grote klasse

grote klasse

by de man in de zorg on May 27, 2008

grote klasse
Mijn laatste vier avonden zitten erop op mijn huidige afdeling; nog een zeer enkele dag te gaan en dan…verhuizen; naar een andere afdeling; op richting pg en kleinschalig wonen.
Mijn god; wat was het idioot druk ;maar toch; wat heb ik een enorm grote waardering voor mijn collega in de avond; die samen met mij de afdeling en de zorg netjes en goed hebben achtergelaten.
Neen; van het week-end laat gehad. Normaal drie man in de avond; maar een ziek melding; die niet opgelost kon worden. Ja; klote als je zo begint; en ja; je weet dat je een hele drukke avond gaat krijgen. Ren je rotten; absoluut; is zeer zacht uitgedrukt; in deze situatie.
Neen; tis idioot druk geweest; was echt gebroken toen ik thuiskwam; en ja; om heel eerlijk te zijn…… ik heb weinig avonden gehad; dat ik het zo druk heb gehad en ja; dat ik zo gebroken thuiskwam…..
Een van de drie mis je; je heb er twee; lees ik en mijn maatje over; en ja; visite over de vloer; palliatieve zorg; en ja; hopend; hopend dat het bij met die bewoner goed gaat en zwart wit gezecht; dat je haar of hem niet heb…
Gelukkig stond ik met mijn maatje; een maatje dat de schouders er ook onder wilde zetten; net zoas mij; en ja; ondanks dat je weet dat je het idioot druk gaat krijen; 1 man minder; dat is inleveren… toch samen het in je hebbende om iets goed neer te zetten; en inleveren op zorg niet te zullen accepteren.
Pauzes ingeleverd; een boterham; peuk en koffie; in een kwatier naar binnen gepropt; en ja; er staan voor zorg; goede zorg….
Goed je hoofd erbij; bij de pillen. De pillen van vijf en negen uur; wetende en beseffende; dat drukte nooit een excuus mag zijn om te blooperen met je pillen. Deze moeten altijd goed zijn; drukte chaos of relatieve rust; neen; moeten goed zijn. Tis gek; maar zit je fout; dan heb je het veel drukker met de gevolgen daarvan.
Van alle kanten word aan je getrokken; de bewoners merken en beseffen dat er ook 1 minder staat en ja; in een avond dat je het al veel drukker heb dan anders; ze je nog minder zien.
We hebben het gered; vraag me niet hoe. Mijn collega bleef een half uur langer en ja; ook ik ging drie kwartier te laat naar huis; na mijn avonddienst; maar toch…
Ik besef heel goed; dat ik met weinig anderen; dan mijn maatje; dat maatje; hetgeen neer had kunnen zetten met een mannetje minder aan het bed.
Grote klasse voor haar; absoluut; voor haar enorme gigantische grote inzet…..
Maar toch wat was ik idioot moe; dolgedraad en misschien wel compleet gebroken en gesloopt toen ik thuiskwam; afgelopen zaterdag avond; na mijn late dienst.

Previous post:

Next post: