Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   grote mond; klein hartje…. S.P.

grote mond; klein hartje…. S.P.

by de man in de zorg on January 8, 2009

grote mond; klein hartje…. S.P.
Gisteren kkam ik hem tegen bij mijn zorgtoko. Folderen voor de SP. Gerard; (zo wil hij ook genoemd worde en en zo kent iedereen hem) een oud bewoner van me van toen ik op somatiek werkte. Revalideerde daar en is gaan wonen in een soort service woning naast mijn oude zorgtoko.
Een ding is absoluut op hem van toepassing… “maak van je (sp) hart geen moordkuil….” Grote mond of bek; en ja ik kan best wel goed met hem omgaan; klein hart. Hij is altijd “tegen”. Tegen balkenende; tegen oorlog tegen wat dan ook. Rood hart; sp.

Ik ben het vaak met hem oneens; dat kan; maar toch; ja; ik mag hem wel. Hij is op leeftijd en wil niet achter de geraniums zitten. Met zijn scootmobiel reist hij door nederland. Ergens een demonstratie; hij gaat erheen als die door zijn club is georgraniseert. Ook het winkelcentrum in mooi Hoogvliet is voor hem niet veilig. Vaak kom je hem tegen. Praat tegen iedereen. Iedereen kent hem; hij kent iedereen.
Gisteren kwam ik hem tegen bij mijn zorgtoko waar ik werk. Folderen. Folderen voor zijn club; de sp. Iedereen aanschietend over ja…. wat houd hem nu bezig; israel en de pallestijnen. Uitkomend voor een mening waar ik absoluut niet achtersta; maar ik begrijp zijn woorden wel. Gerard; grote mond klein hartje. Een oud bewoner van mij die ontslagen is na revalidatie van de somatische verpleeghuisafdeling waar ik werkte. Hoe groot je mond ook is; hoe vaak dat ik het ook met je oneens bent; ik weet dat je een klein hartje heeft. Een grote mond; een klein hart; wat niet tegen onrecht en misstanden kan. Misstanden waarover een ieder zwijgt; of velen zwijgen; maar waar hij niet tegen kan. Oud en ja beroepsdemonstrant; zo word hij ook wel genoemd. Maar toch ;gerard…. ik weet een ding… ontdanks je grote; sorry hoor; bek weet ik dat je hart op de goede plaats zit. Een hart wat pijn doet bij misstanden en onrecht. Mistanden waarover een ieder zwijgt en toekijkt; en dat doet jouw rode sp hart pijn.
tot oneven

Previous post:

Next post: