Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   Ha bijna eindelijk lente

Ha bijna eindelijk lente

by de man in de zorg on March 15, 2006

Ha bijna eindelijk lente
Heerlijk; tis bijna lente. Neen gisteren gewerkt; koud toen ik met mijn vriendin naar m’n werk ging. Waterkoud. Krabben, de auto en samen op naar het werk. Ik begin om half elf en zij om kwart voor elf. Ja; verschil moet er wezen; daarom ik werk tot half acht en zij tot kwart over zeven.
Ja; samen; beiden nachtdienst; maar nu ga ik alleen verder. Vriendin is gelukkig uit de nacht en ja; ik nog 1 nachtje; dan zit het er ook op voor mij.
Drie nachten ; twee achter de rug en nog 1 te gaan.
Zal het wel overleven; vannacht ging het ook naar behoren.
Neen ook koud toen we; ja we; we hebben gecarpoold samen; naar huis gingen. Kachel van de auto aan en naar huis. Kachel aan en even het huis verwarmen voordat we naar bed gingen.
Vroeg op; niet vanwege het een of ander; maar gewoon; kon niet meer slapen. Mooi weer buiten.

Ja; zeker; het zag er goed uit; lekker even in de tuin geweest. In het zonnetje; dikke jas aan maar goed te doen. Ja; Timon; de leasekat van de buren; kwam ook nog even buurten en zijn broertje…..kwam ook na een poosje.
Neen Pumba; die andere kat van de buren is anders. Wat afstandelijker; maar een lief beest. Olaf; de buurhond keek toe. Ja; dat wil ik ook wel; lekker geaaid worden; zag je hem denken.
Neen; heerlijk die zon in je gelaat. Kep er zin in; lente. Ook kijkend naar m’n tuin. Gelukkig komen de eerste knoppen en blaadjes weer tevoorschijn en overal zie je de groei er weer aan komen. Lekker; bijna lente; waarvan we vandaag een goed voorproefje kregen in mooi Hoogvliet.
Neen; kad er vannacht met m’n nachthoofd nog over. Lekker in de tuin rommelen. Heelijk; ja dat zeker.
In de lente lekker weer rommellen in de aarde. Kijk er naar uit. Ja; lente; zelfs het onkruid in mijn tuin begint er zin in te krijgen; komt al redelijk op.
Kep er vandaag; als voorproefje al ;van genoten daar uurtje dat ik in de tuin was. Lekker de zon in m’n gelaat; doch met dikke jas.
Kijk er naar uit; de lente en de zomer; duurt me te lang die koude dagen….ben het zat. Lente; bijna; het komt eraan. We kregen gelukkig vandaag al een klein voorproefje. Lekker!

Previous post:

Next post: