Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   heerlijk……de nacht

heerlijk……de nacht

by de man in de zorg on May 22, 2007

heerlijk……de nacht
Vandaag gewerkt, neen vannacht. Lekker, drie nachten het nachtleven in. Ja, het bevalt me wel. Eigen baas over je eigen zorgwinkel. Zorgen dat alles gebeurd en ja, meer tijd als op de dag. Ja, lekker. Tis niet optimaal voor m’n prive leven, maar als ik eerlijk ben zou ik het liefst alleen maar nachten werken.

Neen, het was wel gezellig gisteren.
Eerst overgedragen en na een kijkronde over de afdeling even naar de bewoners die nog opzaten in de woonkamers. Gelukkig waren er drie op.
Ja, kep liever dat ze opzitten dan dat ze allen op bed liggen. Wel leuk voor ze. Meestal als er een paar opblijven, ze elkaar wel stimuleren om te wachten tot de nachtdienst. Beter. Wel afhankelijk wie er in de nacht zit. Vind het altijd wel leuk.
Bij binnenkomst de koffie aanzetten en aangeven dat je na de overdracht en een kijkronde nog naar hun toekomt. Neem gelijk de “bestelling” op en als je zeker weet dat alles oke is en je alle neuzen heb gezien en/of gekeken heb of alles bij de mensen op bed goed is, even bijpraten en bijroken met de opblijvers.
Samen aan de koffie en de peuk, bij ons kan het gelukkig nog.
Zo ook vannacht. Een leuk begin, wat altijd uitloopt. Ach; het maakt me niet uit, schuif met de tijd en je komt wel uit, althans meestal. Trouwens, in de nacht valt toch altijd wel te schuiven met tijd toch?
Daarlijk werken. Nacht. Ze weten dat ik vannacht weer werk. Zullen er weer opzitten.
Gezellig.
Tot morgenĀ 

Previous post:

Next post: