Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   heerlijke hollandse nieuwe haring

heerlijke hollandse nieuwe haring

by de man in de zorg on June 10, 2007

Zondag 10 juni 2007
Gisteren gewerkt; avonddienst.
Ja mazzel; ze waren er weer op de afdeling. Heerlijke Hollandse, met een hoofdletter nieuwe. Heerlijke haring. Ja, of je houd ervan of je walg ervan.
Veel liefhebbers op de afdeling, gelukkig. Ja, best wel geluk voor de liefhebbers. Aardig wat mensen naar huis; naar familie en zo, en aardig wat haring walgers. Een volle schaal met een…ja, een stuk of vijftig van de haringen, voor bij het avondeten.
Lekker, maar omdat er ook aardig wat mensen waren die geen haring lusten hadden de liefhebbers per man twee haringen met uien. Op de boterham of of de gewone echte Hollandse manier; uit de hand.
De kwaliteit is zeer goed, geven “de kenners” op de afdeling aan. Lekker vet en niet te dik of te dun.
Heerlijk vonden ze het.
En ik….al zou ik mijn hele leven gratis haring kunnen en mogen eten; dan zou ik het nog niet doen. Neen; alleen die lucht al. Vreselijk……Haring; de Hollandse nieuwe zijn er weer. Je moet er van houden of je walg ervan.
Gelukkig zijn er veel kenners en liefhebbers op de afdeling. Die stuk of vijftig haringen waren na het eten gisteravond verdeeld en op.
Beter!
Tot morgen.

Previous post:

Next post: