Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   Helaas geen gekkenhuis!!

Helaas geen gekkenhuis!!

by de man in de zorg on January 21, 2005

helaas geen gekkenhuis
Tis vroeg nu; 06.30.Even de update van de weblog.
Heel vroeg op om te staan als je eigenlijk late dienst hebt. Ik moet pas om kwart over twee te beginnen en moet tot kwart voor elf werken.
Doe het wel veel zo, zo vroeg opstaan ook al heb ik late dienst. Mijn vriendin zit in de nacht en om half acht thuis. Dit is 1 van de manieren dat je kan zorgen dat je elkaar nog even ziet. Zie haar waarschijnlijk tot negen uur en daarna gaat ze slapen. Zou ik laat uit bed komen dan zie je elkaar geheel niet; kort, te kort. Eer zij uit bed kom ben ik al weer werken en als ik thuiskom is zij weer weg.
Dus toch maar even vroeg opstaan om nog even koffie te drinken en te babbelen.
Belangrijk. Ook als ze dagdienst heeft en ik ben vrij doe ik dit.
Te belangrijk deze poosjes samen voor mij.
Vanavond late dienst.
Een goede late dienst. We lopen allemaal wel te klagen in de zorg; misschien ook mensen bij mij, maar persoonlijk vind ik dat we erg boffen bij mijn werkgever als je kijk wat om je heen gebeurd qwa bezetting en qwa handen aan het bed.
Hoor vaak spookverhalen over onderbezetting en het niet toepassen van goede zorg. Gelukkig is dit spookbeeld nog niet bij mij aanwezig. Niet dat het een eitje is;maar we kunnen het goed aan.
Meestal staan we met drie man tot half elf vanavond. Soms met 1 gediplomeerde; vaak met meerdere gediplomeerden. Oke; soms sta je met twee man tussen vier en zes; maar dat is een uitzondering. Geen reden tot klagen vind ik; gewoon een kwestie van improviseren; dan kom je een eind. Word wel later met eten. Ja………het wordt wat later. Liever wat later en alles goed dan alles afraffelen en met een ontevreden gevoel naar huis gaan toch?
Maarja vanavond met drie man. Moet lukken. Eitjes eigenlijk.
Tuurlijk, je heb goed je werk; maar het is goed te doen.
Het is druk tussen half zeven en half negen. Te veel mensen willen naar bed. Te veel zeker. Tis raar dat zorg van de activiteiten begeleiding al om vijf uur in de middag ophoudt. Veelal is er in de avond weinig te doen voor de bewoners en omdat ze de gehele dag al op zitten gaan veel; willen veel bewoners uit verveling naar bed.
Jammer; als er een optreden of zo is dan gaan de mensen wel in de buurt van negenen of later nar bed. Nu staan de bewoners helaas tegen half acht allemaal in de rij. Wil naar bed, ben zo moe hoor je veel.
Van mij zouden ze allemaal op kunnen blijven. Langer opblijven en pas later naar bed.
Graag zelfs. Liever druk om half tien en met de wetenschap dat mensen naar bed gaan uit moeheid dan die rijen om half acht van bewoners die uit verveling aar bed gaan; omdat activiteitenzorg om vijf uur s’middags ophoud.
Tuurlijk zijn mijn bewoners oud en hebben ze hun rust nodig maar toch. Waarom blijven, kunnen en willen de bewoners wel opblijven als er een avondactiviteit is?
Dan geen mensen die aangeven dat ze te moe zijn om half acht.
De luxe van twee gediplomeerden en een helpende. Drie man totaal op twee en dertig bewoners. Moet lukken. Geen zieken en gelukkig is de griepgolf van braken en diaree waarover je in de media hoort aan ons voorbijgegaan. Of we hebben hem al gehad rond kerst. Even afkloppen.
Moet lukken vanavond word een makkie. Maar toch. Ik had liever geen makkie, en dat de bewoners veel langer opbleven. Hep het liever erg druk en met de wetenschap dat de bewoners een leuke en gezellige avond hebben gehad; door een optreden of zo; dan dat ik bewoner op bed ga liggen die uit verveling naar bed willen.
Geeft mij een beter gevoel zo’n drukke avond.

Previous post:

Next post: