Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   hele vieze smerige worteltjes

hele vieze smerige worteltjes

by de man in de zorg on December 11, 2009

hele vieze smerige worteltjes
Neen het was gisteren eigenlijk best wel een kleine ramp met eten bij mijn bewoners op mijn kleinschalig woonproject voor dementerende bejaarden. Neen; we hadden worteltjes met vis en aardappels. Persoonlijk vind ik het best wel lekker en normaal gaat dit er ook wel goed in bij mijn bewoners; die ik verzorg.
Normaal gesproken….. maar werken met dementerende bewoners is niet normaal. Neen begrijp me niet verkeerd; niet normaal daarmee bedoelende de bewoners kunnen zo snel omslaan in gedrag en ja nemen regelmatig gedrag van elkaar over. Duidelijk… ehh lees even verder.

Dus ja we hadden dus worteltjes en een bewoner gaf aan dit niet te lusten. Een word twee; word drie word vier word ja…. de gehele gezamenlijke woonkamer lust geen worteltjes. Worteltjes; neen niemand lustte opeens meer worteltjes. En wat die je dan als creabea in de zorg bij dementerenden…. Je maak er peentjes van en die ga je “verkopen” bij de bewoners.
“Ik heb ook heerlijke peentjes in plaats van die vieze worteltjes; die jullie niet lusten. Neen; ik ben ook niet dol op worteltjes; maar peentjes…. heerlijk. Ik ben vanmorgen ook naar de albert hein gegaan en heb die heerlijke peentjes die ik thuis ook altijd eet omdat ik ze lekker vind voor jullie meegenomen. Lusten jullie ook deze heerlijke peentjes en willen jullie ze testen; dan haal ik die voortaan in plaats van die vieze smerige worteltjes.”
En warempel…… het werkt! Een volle woonkamer; waarvan alle bewoners die ik verzorg; allemaal geen worteltjes wou en lustte…. zat vijf minuten later heerlijk aan de peentjes die zo lekker zijn.
Lusten ze het niet… soms werkt het om het zelfde soort eten een andere naam te geven en ze eten alles. 😉
tot oneven

Previous post:

Next post: