Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   herkenbaarheid

herkenbaarheid

by de man in de zorg on January 15, 2010

herkenbaarheid
Herkenbaarheid daar draait het om bij mijn bewoners op de afdeling. Twee maal al een aantal foto’s gehad; nu nog een paar foto’s. Neen herkenbaarheid; daar draait het om bij de schilderijen op mijn project voor kleinschalig wonen voor dementerende bewoners. Herkenbaarheid

van de kerk van mooi hoogvliet en het treintje wat vroeger naar spijkenisse liep langs de kerk. Ze zien dit en lopen erlangs..iets zal hen wel herinneren misschien dat dit hoogvliet is.

Een oud bord van de koffie. Vroeger overal in ijzer bij de winkels nu niet meer aanwezig. Wel creabea gedaan zoiets.

Een schilderij op mijn werk van de kerk in rotterdam. Vraag me niet welke kerk; maar ik weet dat bij die oude kerk in rotterdam altijd markt is op zaterdag. leuke schilderijen die zo zijn gemaakt dat het een stukje uitsteekt. In het begin had ik we het vermoeden dat mensen stukjes van die schilderijen af zouden pulken; maar dat is niet gebeurd. Ze laten alles netjes zitten; maar wat niet is dat kan nog komen; denk je dan maar. Wel leuk bedacht om zo die schilderijen te maken.
Oke; mijn afdeling…nog een klein stukje.

Een lange gang….. heel erg lang; met de kamers links en rechts en ook de spoelruimtes en zo. Een lange gang met hoekjes en her en der stoeltjes met daartussen halverwege twee apparte woonkamers.
De broederpost. Als het goed is nooit bezet; of weinig bezet. Natuurlijk werk je daar; maar het is de plaats waar ik het minst kom. Laat mij maar klootzakken aan het bed; en niet in dat hok. Het is in tegenstelling tot soms ergens anders geen hangplek voor personeel. Gelukkig… ja gelukkig word de “over tijd” benut om bij de bewoners te zijn en niet om “gezellig samen te zijn” in dat hok.
Dat was het; een klein rondleiding over mijn afdeling. Als het goed is; heb je nergens bewoners gezien en of dingen die aanwijsbaar namen van bewoners weergeven of dat enige vorm van privacy van mijn bewoners word aangetast. Ik hoop en indruk te hebben gegeven van mijn afdeling. Mijn afdeling waarover ik altijd op oneven schrijf. Bedankt voor jullie kijk op mijn…. neen onze afdeling.
tot oneven

Previous post:

Next post: