Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   Hersens op nul

Hersens op nul

by de man in de zorg on March 3, 2006

Hersens op nul
Tis nu half tien. Kom net uit de nacht; twee nachten gehad en door de sneeuw naar huis gekomen. Mooi; kijk vol bewondering al dagen naar de beelden van sneeuw op tv in het noorden;maar wij in mooi Hoogvliet…ja niets…..
Dus ja; thuisgekomen van mij nachtdienst en lekker de camera gepakt en naar het park gegaan. Wat foto’s maken en ja; gewoon even lekker buiten een blokje om.
Vriendin aan het werk; dagdienst; dus ja; wel tijd.
Geen zin om me haasten en gewoon even lekker buiten in de sneeuw. Hersens op nul en gewoon genieten.
Ja sneeuw; ben er wel dol op. Ook Timon; de kat van de buren.
Had het er gisteravond maar druk mee. Als een gek rennen achter de vallende sneeuw. Met zijn staart tegen een plant komen en op de plant duiken; denkend dat er wat inzat.
Leuk om te zien.
Dus ja; twee nachten gehad; die omgevlogen zijn. Druk;…..wat is druk. Ja; de afdel?ng is best wel enorm veranderd. Revalidanten en ja, veel bellen..om po’s en zo.
Wel leuk hoor; de eerste nacht toen ik aankwam waren er nog zeven bewoners op en gisteren zes.
“Mag ik zo even komen buurten”
“Ja natuurlijk”en ik zet de koffieapperaat aan.
Gezellig beginnen bij de bewoners met een bak koffie en een peuk. Gezellig voor zowel bewoners alsook mij.
Ja roken; dat mag in de nacht binnen; dus niet in de sneeuw en de kou buiten in de nacht.
Wel voorbij gevolgen deze nachten en volgens mij heb ik het wel netjes achtergelaten voor mijn collega’s van de dag.
Tis wel lekker; zelf vind ik dat ook; dat als je de boel netjes achter kan laten. Opgeruimd en geen troep de gangen. Werkt prettig; komt lekker binnen.
Ja; nieuwe bewoners; revalidanten; een aantal. Wel leuk, ze gaan allen naar de “loopschool” en ze werke hard om naar huis te gaan. Gezellig en tof; ja dat waren deze twee nachten; als ik terugkijk.
Toch was ik blij dat ik vanmorgen naar huis ging. Lekker even wandelen in het park. Hersens op nul en ja; genieten. Van de sneeuw; die eindelijk in mooi Hoogvliet is gevallen en blijft liggen en de beesten. Even de nachten laten bezinken.
Oh ja; met je hersens op nul….geen probleem als je uit de nacht komt en de gehele nacht wakker en in de weer bent geweest. Beetje “wazig”; lekker.

Previous post:

Next post: