Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   het jo jo effect op mijn afdeling

het jo jo effect op mijn afdeling

by de man in de zorg on July 17, 2011

het jo jo effect op mijn afdeling
Eind van de maand komt er weer een overplaatsing aan van mij. Weer, omdat het niet de eerste keer is dat ik schuif van afdeling, de afgelopen tijd, danwel jaren. Ik ben op mijn kleinschalig woonproject beneden begonnen, daarna ben ik naar boven gegaan. Oktober ben ik weer naar beneden gegaan en binnenkort ga ik weer naar boven.
Het jojo effect wat bij mij eigenlijk wel vaak afspeelt en ik denk op de twee afdelingen van mijn kleinschalig woonproject, dat ik degene ben die het meest van afdeling gewisseld heeft.
Je moet ervan houden, je moet het willen, zoveel veranderingen na zulke kort periodes. De ene zeg en wil jarenlang op dezelfde afdeling blijven, maar persoonlijk voor mij maakt het niet uit. Ik heb boven zeer leuke en goede collega’s en beneden heb ik ook een stel zeer prettig om mee te werken collega’s. Bewoners…. ik kom regelmatig boven. Sommige van de dementerende bewoners kunnen mij, voor de meeste ben ik veelal telkens een nieuwe zuster aan het bed. Voor de familie is het ook wel prettig en niet prettig. Niet prettig, omdat ze beneden een vertrouwd gezicht gaan verliezen, voor boven komt er een vertrouwd gezicht weer op de afdeling werken.
Binnenkort ga ik weer de overstap maken naar een andere afdeling, de vierde keer….. het jojo effect, mijn jo jo effect.
Oh ja, wat vind ik er zelf van…. Ik hou van uitdagingen, en eerlijk, anders had ik wel neen gezegd tegen deze verhuizing van afdeling.

het jo jo effect op mijn afdeling
is een artikel op manindezorg
verpleeghuis zorg kleinschalig wonen anekdotes recept en recepten dat is manindezorg

Previous post:

Next post: