Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   het plezier in mijn werk word stukje bij beetje weggesloopt

het plezier in mijn werk word stukje bij beetje weggesloopt

by de man in de zorg on July 23, 2011

het plezier in mijn werk word stukje bij beetje weggesloopt
Petje af, maar ik zou het nimmer durven doen, om het zo maar op te schrijven, ten aanzien van een oud collega die me vroeger best wel naast was.
Petje af, voor een oud leidinggevende waarmee ik het vroeger lang niet altijd eens was, maar die wel dezelfde gedachte had over zorg.
Petje af voor een oud leidinggevende die keer op keer de bezuinigingen over haar heen heeft zien komen, knokkend met haar rug tegen de muur
Petje af voor een oud leidinggevende die durft te zeggen, genoeg is genoeg
Petje af voor de stap die zij, een oud leidinggevende heeft gemaakt. Een stap waarvan velen in de zorg dromen, maar niet durven. Zij doet het, of eigenlijk, zij heeft het gedaan.

Ook ik droom wel eens van een andere baan. Mijn werk wordt kapot gemaakt door alle bezuinigingen die door de overheid in Den Haag…. dank je….d66 sp pvda christen unie, die de zorg treffen. Soms durf ik wel eens te zeggen dat alles waar ik voor sta, door alle bezuinigingen is of word gesloopt. Dat ik niet altijd meer waar kan maken, waar ik voor sta. Dat al het plezier wat er is in mijn vak, weg word bezuinigd…… dank je vvd cda en pvv…..
Ik durf niet. Geld en vast inkomen en te veel verantwoordelijkheden. Ik durf de stap niet te maken naar iets geheel anders, maar droom soms wel. Naar iets waar het mij niet zo veel pijn doet dat ik hetgeen niet meer waar kan maken waarvoor ik me met hart en ziel elke dag inzet. Ik durf het niet, uit de zorg te stappen, maar droom het soms wel.

Petje af voor mijn oud leidinggevende. Haar dromen werden kapot gemaakt. Alles waar zij voor stond is kapot gemaakt. Zij durfde het…. zij deed het. Sorry, op deze manier kan en wil ik geen zorg meer verlenen, ik stap eruit. Stap uit de zorg.
Ze is niet de eerste, en zal zeker niet de laatste wezen, die ik kan die deze stap maakt. Ook ik droom er wel eens van, ik durf het niet…. en zal het niet doen. Soms met alle bezuinigingen heb ik wel eens de droom… dat ik eruit stap en dat ik het ook zal doen. Uit de zorg stappen, want al het mooie van mijn mooie vak wordt door alle bezuinigen compleet gesloopt. Het plezier in mijn job word stukje bij beetje weggesloopt

het plezier in mijn werk word stukje bij beetje weggesloopt
is een artikel op manindezorg
verpleeghuis zorg kleinschalig wonen anekdotes recept en recepten dat is manindezorg

Previous post:

Next post: