Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   hij zat aan mijn vagina

hij zat aan mijn vagina

by de man in de zorg on November 27, 2010

hij zat aan mijn vagina
Hij zat aan mijn vagina, dat was de uitspraak van een van mijn dementerende bewoners die ik verzorg, tegen een familielid……..
En daar sta je dan als man in de zorg. Man in de zorg en zorgprofessional. Bij het wassen van een vrouwelijke bewoner horen ook de borsten en de schaamstreek. Als iemand incontinent is en de ontlasting zit “er in“, dan kan (en mag) ik niet doen of er niets aan de hand is. Met een washandje maak je het schoon, en haal je de viezigheid, uit een plaats waar je als normale (jonge) vent bij een bejaarde vrouw, nooit aankomt, maar als mannelijke zorgverlener, beroepshalve wel aan komt…..
Als een vrouwelijke collega de penis was van een bewoner, dan is dat normaal en de confronterende uitspraak” de zuster zat aan mijn penis” heb ik nooit gehoord…. Dat is normaal. Vrouwelijke verpleegsters wassen bij mij de schaamstreek bij mannelijke bewoners, en dus ook aan zijn penis word gekomen. Ook hierbij telt weer beroepshalve, want ik kan me niet voorstellen….. ach laat maar
Een vrouwelijke collega hoeft zich niet te verontschuldigen of hoeft dit uit te leggen. Nog aan familie nog aan wie dan ook. Het is normaal dat ook dit word gewassen, en word gewoon gevonden.

Als man in de zorg, ook op mijn afdeling was ik vrouwen. Vrouwen, lees hoogbejaarde dementerende bewoners, en ook de schaamstreek van deze bewoners. Bij een ongelukje met ontlasting, laat ik dit niet zitten, en zit het ertussen gekropen of erin…. dan moet het schoongemaakt worden. Ik kan niet een vrouwelijke collega roepen bij elke schaamstreek die ik was toch?
Maar toch de uitspraak tegen de familie, hij zat aan mijn vagina, levert bij mij kippenvel op. Ik wil nimmer geassocieerd worden met die mannelijke gekken die in de media hebben gestaan omdat ze de smerigste dingen uithaalde met oudere dementerende vrouwelijke bewoners. Alleen de gedachte al, dat dit er bij familieleden zou zijn…. mijn god nee!!
Ik merk zelf, ook bij deze uitspraak dat ik in de verdediging schiet, ook bij de familie. Ik leg weer uit dat ik zorgverlener ben, en dat bij “ongelukjes”, ook de ontlasting gehaald moet worden bij de schaamstreek. Zit het erin….. dan moet het ook schoongemaakt worden. Ook bij hun naaste. Dat begrip is er, gelukkig altijd. Familie weet dat je als man zeer professioneel bent en dat je zorgverlener bent.
Ook schrijf ik. Schrijf ik in rapportages dat er zulke uitspraken zijn en meld dit bij leidinggevenden. Vandaag het verhaal tegen de familie…. Morgen het verhaal tegen een collega. Hij zat aan mijn vagina….. het is gewoon idioot dat je er zo me om moet gaan, als man inde zorg. Om moet gaan met zulke uitspraken van bewoners…. Of gaan zusters ook zo krampachtig om met uitspraken van de zuster zat aan mijn penis. Mannen in de zorg, ook ik, een fantastisch mooi beroep….. lopend opeen dun draadje….. je zou de eerste mannelijke zorgverlener niet zijn die door een willekeurige uitspraak vastgenageld word en alles verlies. Daarom ga ik hier zo krampachtig mee om, daarom bezorg zo’n uitspraak mij kippenvel… de mannelijke zorgverlener op zijn kwetsbaarst….. uitspraken over intimiteit…. uitspraken over het aanraken van vrouwelijke geslachtsorganen…. Als mannelijke professional ben je zo kwetsbaar hierin

(Wat een klote en moeilijk stuk om te schrijven trouwens)

hij zat aan mijn vagina
is een artikel op manindezorg
verpleeghuis zorg kleinschalig wonen anekdotes recept en recepten dat is manindezorg

Previous post:

Next post: