Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   hoe shit was jouw dag…..

hoe shit was jouw dag…..

by de man in de zorg on June 11, 2007

maandag 11 juni 2007
Gisteren gewerkt, avonddienst.
Het heeft zo zijn voordelen, maar ook zijn nadelen dat je beiden in de zorg werk. Zo ook afgelopen avonden. Beiden avonddienst gehad. Thuiskomen en even napraten. Lang napraten….Praten tegen iemand die je begrijpt, en je niet lastig vind als je het weer over je werk heb. Even de dag, de leuke en de minder leuke dingen van je afpraten. Vragen aan iemand die je begrijpt en die bij dingen oplossingen aandraagt. Praten men iemand die zeer veel weet en ja, verdomd goed met haar werk bezig is.
Zo ook gisteren en eergisteren. Thuiskomen en napraten. Over je werk, de dingen. Je moet wel, ventileren, anders houd je het niet vol; althans ik en zeker ook mijn vriendin niet.
Alles even van je afzetten en om er weer tegenaan te kunnen gaan.
Het heeft zeker zijn nadelen; beiden werken in de zorg; ouderenzorg; maar toch…..wat zou ik zonder mijn vriendin wezen; die dagelijks mijn lulverhalen van mijn werk aanhoort en altijd begripvol is. Wat zou mijn vriendin wezen als ze mij niet had om het “weer over haar werk te hebben”???
Een luisterend oor, een beripvol mens; iemand die weet waar je het over heb; en begrijpt dat je het na een drukke dag ook soms echt gehad heb; geestelijk en ook lichamelijk.
Het heeft zijn voordelen. We begrijpen elkaar altijd; ik en mijn kanjer…….

Previous post:

Next post: