Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   hoera een meisje

hoera een meisje

by de man in de zorg on July 16, 2007

hoera een meisje
Buiten dat we een papegaai hebben; rita op de afdeling is er nog zoon minipapegaai; een acopornos of zo iets in die zin. Zaterdag heeft dat gekke beest al een eitje gelegt en hij is met papier aan het rommelen geweest om een nestje of zo te bouwen. Twee linker vleugels dat beest; het zag er niet uit. Maarja; kan hij er wat aan doen, dat er geen mannetje is in zijn omgeving om elkaar “lief” te vinden en een maatje om regelmatig mee te ruzien en elkaar de kooi uit te vechten.
Neen; gekke beest is alleen en toch een eitje leggen; gek en maf; kad het nooit gezien. Vannacht zat dat beest weer op de grond. In de buurt komend begon dat beest te blazen en reageerde best wel agressief. Rond 1 uur liep ik langs zijn kooi en zag ik nog een eitje liggen.
Een bezuinigings verpleeghuisafdelings eitje; inie mini; anderhalf centimeter groot. Uitgeteld en uitgepuft zat hij erbij. Tis vreemd en raar dat zo’n beest terwijl hij sexloos is eieren ligt of legt.
Maarja; vannacht gewerkt; stil in de nacht. Wel benauwd en warm. Bewoners in hemden; geen dekens en plakkereig. Vies plakkerig; ook in m’n verschoon ronde. Heeee verschoonronde? Ja; verschoonronde. In de zusterpost stond een ven te draaien. Vragen terwijl je zweet als dat ding draait om verkoudheid. Zit er niet op te wachten, zeker niet omdat ik nog een nacht moet werken en dat ik daarna vrij ben. Kan ik niet gebruiken. Ook niet omdat ik na mijn nachten, 1 dag samen vrij heb met m’n vriendin.
Neen was rustig; drie gehad; nog een te gaan. Geen probleem. Eitje!
Tot morgen

Previous post:

Next post: