Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   homo roze melk

homo roze melk

by de man in de zorg on March 25, 2011

homo roze melk
Witte melk snappen ze nog wel bij mij op de afdeling. Witte melk komt van een echte Hollandse koe die ergens in Nederland vrolijk in de wei rond dartelt, flink zijn uiers schud, en dan daarin lekkere melk maakt en dat er uitkomt via zijn uierfabriek.
Witte melk, dat kan iedereen wel, ook mijn dementerende bejaarden die ik verzorg. Echte gezonde Hollandse melk
Bruine melk, chocolade melk, dat kan ik mijn bewoners ook we uitleggen. Die komt van een bruine koe en die geeft gewoon dan bruine melk. Niet de normale smaak, maar doordat de koe bruin is, maakt hij in die uierfabriek er echte chocolade melk van. Ook dat snappen ze,
Op de afdeling hebben we ook roze melk.
Ik kan mijn bewoners niet uitleggen dat het van roze koeien komt. Hollandse koeien kunnen ze wel, bruine koeien ook, maar om aan een dementerende bejaarde wijs maken dat er roze koeien zijn… nee dat gaat er niet in. Tenminste wel bij sommige. Die kijken me aan en als ik vertel of ze wel eens roze koeien in de wei hebben gezien, dan antwoorden ze volmondig ja. Maar bij de meeste, hoe vergeetachtig sommige bewoners op mijn kleinschalig woonproject voor dementerende bejaarden ook zijn, dat verhaal kan ik ze niet wijsmaken. Roze koeien bestaan niet.
Dat het van een homo koe is, dat kan ik ze ook niet wijs maken. Homoseksualiteit dat was voor de generatie die ik verzorg, al iets van stiekems en vies en dat bestond niet. Homoseksualiteit is iets wat ze ook niet meer kennen. Het hand in handlopen van twee vrouwen, op een afdeling met dementerende bejaarden heeft daar niets mee te maken. Het is de veiligheid van een hand, die een mede bewoner bied. Ziet het wel bij vrouwen gebeuren. Hand in hand lopen over de afdeling, maar niet bij mannelijke bewoners. Iets in de vrouw zegt het kan, iets in de man zegt het kan niet. Als twee vrouwen buiten hand in hand lopen als gewone niet lesbienne vriendinnen, dan kan dat. Als twee vrienden die elkaar al lang kennen, en geen homo zijn, hand in hand lopen…. dan zijn het toch twee homo’s, ook al zeggen ze dat ze gewoon vrienden zijn

Maarja, ik dwaal af.
Roze koeien valt dus nog minder wijs te maken aan mijn bewoners, terwijl bruine melk uit bruine koeien soms ook al op veel weerstand leidt. En die witte koe, levert geen probleem op. Ik heb het opgegeven, witte melk komt van de normale koe, bruine melk van de chocolademelk koe….. en roze melk…. van een baby meisjes koe. Los ik gelijk de vraag op waarom er minder roze melk dan witte melk in de koelkasten staat. Kleine roze koeien geven gewoon nog veel minder melk, omdat je nog zo jong en klein zijn. En dat…. dat snappen ze gelukkig wel. Daarom staat er altijd veel witte melk in de koelkast van mijn kleinschalig woonproject voor dementerende bejaarden, en is roze melk bij mij op de afdeling beperkt aanwezig 😉

homo roze melk
is een artikel op manindezorg
verpleeghuis zorg kleinschalig wonen anekdotes recept en recepten dat is manindezorg

Previous post:

Next post: