Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   homo

homo

by de man in de zorg on June 14, 2007

homo
het discrimineren van homo’s
Vandaag even naar de markt gegaan op de binneban. Even daar rondlopen en kijken. Kijken kijken, niet kopen…
Neen; zag Peter op de markt. Peter, een oud colega van “vroeger”, hoewel vroeger klinkt zo oudbollig denk ik. Maarja; ik zag Peter. Peter is gewoon een goede oud collega met een beregoed hart voor z’n job. Hij werkt ook in de zorg. Ja, altijd wel lekker met hem opgewerkt; kon prima met hem vinden. Spontaan en zeer goed voor z’n bewoners.
Ja; hij is en was anders. Ik heb een vriendin; hij een vriend. Hij is homo.
Ondanks dat hij zo is; “homo”, zal ik nooit anders tegen hem aankijken en ook niet anders kijken oordelen en veroordelen, naar mensen die homo of lesbo zijn zoals dat geloof ik zo heet.
Nahja, ik sprak een poosje met hem en via via kwamen we op dat er op dat de er laatste tijd veel negatief veranderd voor homo’s in Nederland. Ja; ik zelf vind het ook zorgwekkend. Op teletext stond een stukje van de gaykrant “potenrammen komt weer schrikbarend veel voor” en ook in de media komt het steeds vaker naar voren dat mensen om hun geaardheid geweld word aangedaan en in elkaar worden geslagen.
Ik vind het belachelijk dat mensen om hun geaardheid worden gediscrimineerd en dat ze niet als gelijke worden behandeld, zoals ik en m’n vriendin.

“Wat gebeurd er en waar zijn we in mee bezig”, zei Peter in dit gesprek.
Potenrammen, discrimineren, weigeren, uitschelden, ambtenaren die het weigeren om homo’s te trouwen en je niet meer veilig voelen als homo, omdat je homo bent…..
Waar zijn we mee bezig; in nederland anno 2007…………..

Oh ja;

Tot morgen

Previous post:

Next post: