Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   Honderduit

Honderduit

by de man in de zorg on August 1, 2005

honderduit
Gisteren zat hij binnen. Met z’n sigaar en z’n gebietste sigaretten. Roken en praten. Praten; honderduit. Tegen een ieder in zijn buurt.
Man; zeer slecht horend en kan vrijwel niets zien.
Wil z’n verhaal kwijt; over zijn verleden over alles. Zijn vrouw, zijn kinderen en de koningin.
Een ieder in de buurt schiet hij aan. Of ze hem horen…..of begrijpen….maarja, tis zij verhaal wat hij kwijt wil en kwijt is.
Gisteren had ik avonddienst; zat hij binnen. In de rokerswoonkamer; waar gelukkig nog gerookt mag worden. Bij de televisie en met een sigaar. Praten tegen een ieder.
Zaterdag zat hij buiten.
Lekker vind hij dat. Hemd; trui en vest aan. Hij wou het niet koud hebben.
Heel de middag buiten en ook de avond voor een groot deel. Buiten ete?; koffie drinken en meer. Praten. Praten tegen een ieder die langskomt. Was stil, maar hij praatte tegen poes, de kat die regelmatig langskomt.

Maarja; even hoor…..
Gisteren dus avondienst. Weer zat poes er. Kep er wel eens over geschreven op de log; geloof woensdag; dus die zat er weer. Loopt rond het verpleeghuis en gaat naar een ieder toe. Even een aai en even aanhalen. Heerlijk vind hij dat. Mag niet binnenkomen maar dat terzijde. Mensen vinden hem lief.
Gisteren poes geroepen en een medicijnzakje gepakt. Op een briefje de volgende text geschreven
“Dag baasje wilt U weten wat ik overdag doe kijk dan eens op http://ziekenverzorgde.web-log.nl”, “Groetjes ziekenverzorgende”.
Dit medicijnzakje met het briefje aan zijn halsbandje vastgemaakt.

Van Poes Bunny
Ik zal me even voorstellen mijn naam is Bunny en ik ben pas verhuisd naar deze buurt en hoop ik hier mijn draai te kunnen vinden. Ik ben 16 jaar en soms een beetje afwezig en in de war maar vindt het heerlijk om aandacht te krijgen ben daarom ook ietwat uithuiszig want waar ik vroeger woonde had ik diverse adresjes waar ik flink verwend werd.
Vooral door de oude buurvrouw aan de overkant waar ik voor de kachel mocht liggen en lekker tartaar kreeg.
Ik mis deze aandacht wel een beetje vandaar dat ik af en toe als het baasje en het vrouwje thuis zijn de deur uit mag en dan ga ik eens kijken of er in de buurt nog wat te beleven valt.

Leuk he; buiten e-mail, de postduif en de postbode nu….. “katmail” (of de eigenaar van een kat….een kat of poes kan niet typen;) )

Maarja; eergisteren zat hij buiten; te roken. Niemand in de buurt maar een groot beest op z’n schoot. Heerlijk vond hij het. Mannetje aaien en praten met poes.
Zo’n lief gezicht om te zien.
Weetje; dat zijn van die momenten dat je denkt”wow; tis wel heel tof dat dit gebeurd”….
Dus gisteren avonddienst; binnen zat hij. Vandaag bewolkt in Hoogvliet en aardig weer. Dit zal hem niet beletten om lekker naar buiten te gaan.
Lekker sigaren roken; praten tegen een ieder in zijn buurt en uiteraard poes en hem kennende…..dat zal wel lukken samen.

Previous post:

Next post: