Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   Hoogwater

Hoogwater

by de man in de zorg on October 6, 2004

hoogwater
Kom net onder de douche vandaan. Ik bedenk dat ik morgen mijn kaplaarzen mee moet nemen naar mijn werk. Niet omdat ik met de bewoner de tuin gaat doen die rond onze zorginstelling loopt maar omdat er ongetwijfeld bewoners gedouched willen worden.
Ja; klinkt raar maar de laatste keer dat ik de bewoners hielp met dochen,voor mijn vakantie,  kwam het zeer weinig water uit de onderkant van de dochekop. Lekkage op vele plaatsen van de slang en de dochekop.
Gevolg is dat je meestal enorm natte voeten heb en je uniform ook nat is. Een ander groot nadeel is dat het voor de bewoner ook rot is. Een bewoner vindt het gewoon heel lekker om te douchen en als er zeer weinig water naar beneden komt …….
Je kunt het probleem oplossen door een washandje om de kop te doen. Dit is niet om te zorgen dat de straal zo hart is maar om te zorgen dat het water in ieder geval naar beneden loopt. Wel een briefje naar de technische dienst gedaan om hier naar te kijken. Er zal ongetwijfeld aan gewerkt worden en zijn.
Zal wel aan buren en kenissen vragen dat als ze de badkamer gaan verbouwen en ze hebben een dochekop over ze aan ons op de zorgafdeling willen denken.
Een maal per week douchen vind ik persoonlijk al te weinig voor onze bewoners omdat wij zelf meer gaan en als het water dan uit de verkeerde plaats komt (net als bij de reclame van het energiebedrijf) kan dit niet de bedoeling wezen.
Ook kan het niet de bedoeling wezen omdat je de bewoners heb verzorgd bij het douchen dat je de gehele dag met natte voeten loopt.
Ik ga er vanuit dat dit probleem is verholpen op de zorgafdeling; er zal ongetwijfeld aan gewerkt worden; maar ik zal mijn kaplaarzen toch maar bij voorbaat meenemen.

hoogwater
is een artikel op manindezorg
verpleeghuis zorg kleinschalig wonen anekdotes recept en recepten dat is manindezorg

Previous post:

Next post: