Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   horen, zien en…………….nooit pubiceren!

horen, zien en…………….nooit pubiceren!

by de man in de zorg on August 22, 2007

horen, zien en…………….nooit publiceren
Vandaag “uitgeleend” naar een andere etage. Via via ging het verhaal van weblogs en meningsuiting en de grenzen ervan. Kan je echt alles neerzetten wat je wilt en over alles schrijven wat je vind (op je werk). Kan je negatief schrijven; schrijven over bijvoorbeeld dingen die enorm leven in je orgranisatie of (eventuele) fouten. Kan je zoals dat heet “de vuile was buiten zetten” met een weblog…………………..
Natuurlijk kan je dat; maar ik adviseer het niet en zal het ook niet doen. Denken kan; praten kan; maar op een weblog; die idioot veel word gelezen en door wie; kan je nooit iets neerzetten wat je werkgever beschadigd. Ook dat zal nooit gebeuren op deze weblog.
Er zijn omtrend deze weblog; manindezorg.nl; duidelijke afspraken gemaakt met mijn werkgever omtrend deze log. Afspraken die gaan over het belang van een werkgever; privacy van de bewoners en wat kan en niet kan mag en wat niet mag en mag. Begrijpelijk; tis mijn kaas en mijn brood. Een weblog; ook deze mag nooit een baas in discrediet brengen of in verlegenheid brengen. Doe je dit wel; dan ben je denk ik als schrijver van een weblog verkeerd bezig. Geen enkel werkgever pikt dat; of je nu in de zorg of in de bouw werk…….
Daarom word op deze weblog “rose” geschreven; ondanks dat ik ook vervelende dingen meemaak. Vervelende dingen die ik binnenshuis hou en met mijn werkgever bespreek en vind dat het totaal geen waarde toevoegd aan het webloggen en deze log. Vuile was naar buiten brengen die je nooit! Jouw werkgever pikt dit niet en het staat zeer slecht op je referentielijstje; als je ergens anders ga solliciteren. Er zijn grenzen in wat je schrijft en wat je publiceer. Een werkgever zal keihad handelen en oordelen en dat is begrijpelijk. Dingen zijn altijd bespreekbaar en aankaartbaar; maar wel intern. Negatieviteit over een werkgever pikt geen enkele werkgever.
Een zorgweblog; horen zien en…….. nooit publiceren; tenzij je graag bij de blokker wilt gaan werken en nooit meer in de zorg.
Een weblog is niet alleen een mening uiten; een weblog over je werk is ook voornamelijk je gezond verstand gebruiken met alles wat je neerzet en er goed over nadenken wat je kan en niet kan publiceren.
persoonlijke noot:
Sinds het bestaan van deze log is ook mijn werkgever een zeer frequente bezoeker van deze log; er zjn duidelijke afspraken gemaakt over wat ik kan en doe; en wat ik mag en niet mag.
Tot vrijdag

Previous post:

Next post: