Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   huisman

huisman

by de man in de zorg on May 4, 2007

huisman
Ja, het was me het dagje wel gisteren. Wel vrij, maar een hoop te rommelen in het huis. Je ken dat wel; veel stof en zuig werk. Ja, even er goed doorheen en dan kan het er weer een paar dagen er tegenaan thuis.
Ja, samen werken, samen de plezieren ervan maar ook de misschien wel de nadelen. Hoewel; ik ben niet iemand die loopt te klagen daarover; althans het huis te doen en zo.
Neen, ik was vrij, en m’n vriendin de dag. Wel vroeg opgestaan en flink aan de rommel. Een aantal uren er flink tegenaan. Niet dat m’n huis zo groot is als paleis Soestdijk; sorry ik werk ook maar in de zorg; maar ik hou wel van een schoon opgeruimd huis.

Neen, daarlijk werken; avonddienst. Kep nog niet op de lijst gekeken met wie en wat ik sta; zie het wel. Ik laat het op me afkomen Wel zorgen dat er om acht uur rust is op de afdelding; naja ruim voor achten. Zorg dat we bij de bewoners gaan ziten voor een dag die veel voor mij betekend. Stilstaan, en denken aan degenen die zorgen en hebben gezorgd dat we u in vrijheid leven en voor een mening uit kunnen komen. Schrijf ik zeg ik; maar denk ik misschien niet.
Neen; vanavond bij de bewoners kijken naar de dodenherdenkeng op waarschijnlijk rtl vier. Twee minuten stilte; twee minuten stilstaan voor diegenen die hebben gezogd dat wij allen in vrijheid kunnen leven, en daarvoor hun leven hebben gegeven.

Belangrijk.
Tot morgen

Previous post:

Next post: