Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   Hup holland hup

Hup holland hup

by de man in de zorg on January 9, 2006

hup holland hup
Kom ze regelmatig tegen op de gang; in haar rolstoel. Aardig en lief. Zit veel bij Rita of op haar kamer televisie te kijken. Praat gebrekkig Nederlands; maar dat is geen probleem.
Als ze bij de papagaai zit geef ik aan; kom we gaan Rita leren zingen; Hup Holland Hup; dat is leuk voor als we wereldkampioen gaan worden.
Ze antwoord in gebroken Nederlands.
Samen gaan we Hup Holland Hup zingen voor de papagaai.
Rita; is entosiast van de aandacht en reageert goed op de bewoner.
Ze vind het leuk en grappig.
Hup Holland Hup; met en grote glimlach…
Leuk van deze dame die wel enigsinds beperkt is in de Nederlandse taal. Neen ze komt niet uit een exotisch warm land; ze komt uit het oosten. Niet china; maar Oostenrijk; ze praat goed Duits. Vind het wel leuk dat deze bewoner Hup Holland Hup zing en terwijl ze toch wel Duits is. Oostenrijk begrijp ik; is geen provincie van Duistland maar Nederland is ook geen provincie van Duitsland. Word je op je vakantie in Turkije aangeschoten; denken alle mensen daar dat je “aus deutchland” komt.

Nee; vind het wel leuk. Als een bewoner voor ajax is geef ik aan voor feyenoord te zijn. Geef een leuke reactie van de bewoner; terwijl als ik eerlijk ben; voetbal me geen bal interesseert.
Tis geen plagen; maar een leuke reactie van een bewoner lospeuteren die ze anders niet zouden geven.
Geen robot aan het bed en gewoon een dolletje. Vinden de mensen leuk en het word gewaardeerd; ze leven ervan op. Altijd wel met respect en gepast; maar wel om positief te prikkelen en tot een glimlach tekomen.

Zo ook bij de Oostenrijkse bewoner die Duits praat en ook gebrekkig Nederlands. Ze vind het leuk en is er misschien vol van overtuigd dat ze Rita dit lied kan leren. Enne dat voetbal en dat wereldkampioen worden; kan haar en mij eigenlijk geen bal schelen.

Previous post:

Next post: