Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   iedereen weet……

iedereen weet……

by de man in de zorg on August 9, 2008

iedereen weet……
Iedereen weet…… dat als je in weing tijd veel moet doen dat het een rommeltje word.
Iedereen weet…… dat als je met drie man het werk van vier man moet doen, dat je inlever op kwaliteit.
Iedereen weet…… dat snel werken, niet altijd goed werken is.
Iedereen weet…… dat als je in vier of zes uur het werk van acht uur met doen, dat je inlever op de kwaliteit van het werk.
Iedereen weet…… dat de kans op fouten, groot en klein, duidelijk aanwezig is, als iets snel, afgeraffeld word, met minder mensen, en zeker niet zonder vakmensen.
Iedereen weet…… dat de bakker, niet het werk van te tandarts doet, dat is niet zijn vak, en de kwaliteit die hij, lees de bakker, als tandarts neerzet…. ja, daar ben je klaar mee als je daar dan mee te maken heb.
Iedereen weet…… dat een fout(je) zo gemaakt is, maar dat de oplossing lang kan duren.
Iedereen weet…… dat fouten nooit niet gecompenseerd kunnen worden in geld, kijkend naar de elende die is veroorzaakt.
Iedereen weet…… dat een tijd is tijd houding , een geen mentaliteit houding is, ja gaat pas stoppen met je werk als je je werk goed heb gedaan, en is afgerond.
Iedereen weet…… dat het niet prettig is, om als kleine man tegen een reus te moeten vechten.
Iedereen weet…… dat machtsmisbruik, en dreigen niet in het woordenboek van een vakman mag staan.
Iedereen weet…… dat als je je werk goed doet, je werk niet afraffel, met voldoende mensen werk, het werk niet in de helft van de tijd prop, de bakker niet het werk van de tandarts laat doen, dat als je en vakman ben, je werk goed aflever, geen machtsmisbruik uitoefend, geen idioot hoge schade verooraakt, je tevreden klanten heb.
Nu probeer ik dit de mannetjes die afgelopen donderdag de boel kwamen slopen, zowel binnen als buiten, en aanstaande donderdag voor de vijfde keer, ja de vijfde keer in vier jaar, mijn gehele straat weer komen openmaken en ook in het huis er een gigantische puinzooi van hebben gemaakt,bovenop de gigantische berg schade die ze hebben veroorzaakt, wijs te (gaan) maken. Bedankt, vakmensen!
tot oneven

Previous post:

Next post: