Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   ijs recept en recepten aardbeienparfait

ijs recept en recepten aardbeienparfait

by de man in de zorg on January 10, 2000

ijs recept en recepten aardbeienparfait
300 gr aardbeien
3 eetlepels bruine suiker
1 eetlepel witte suiker
1 theelepel vanillesuiker
2 dl yoghurt
100 gr mascarpone
de geraspte schil van 1/2 sinaasappel
4 kleine takjes munt

Was de aardbeien, verwijder de kroontjes, snijd de vruchten in vieren en meng ze in een schaal goed met de suiker.
Laat ze ± 20 minuten staan tot de suiker is opgelost en de aardbeien sap geven.
Schep nu en dan even om.
Vermeng in een kleine kom de yoghurt, de mascarpone en de sinaasappelschil.
Verdeel 1/3 van het aardbeienmengsel gelijkmatig over 4 coupes en doe daarop telkens 2 eetlepels van de yoghurt-mascarponecreme.
Herhaal dit met nog een laag aardbeien en een laag yoghurtcreme.
Eindig met het laatste derde deel van de aardbeien, doe bovenop 1 eetlepel yoghurt-mascarponecreme en garneer met een takje munt.
Serveer direct.

Variatie: Wilt u voor uw gasten iets heel speciaals klaar maken, strooi dan tussen de verschillende lagen nog geraspte kokos en gehakte nootjes (bijvoorbeeld walnoten of pecannoten).

Tip: Was aardbeien, net als alle andere verse vruchten, altijd pas kort voor het gebruik. Daarna moet u ze voorzichtig met keukenpapier droogdeppen.

Previous post:

Next post: