Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   ijs recept en recepten abrikozenijstaart met bitterkoekjes

ijs recept en recepten abrikozenijstaart met bitterkoekjes

by de man in de zorg on January 10, 2000

ijs recept en recepten abrikozenijstaart met bitterkoekjes
(6 personen)

1 liter vanilleroomijs
100 gr bitterkoekjes
100 gr rozijnen
1 dl abrikozen-sinaasappelnectarmix
1 blik abrikozen (400 gr)
200 gr pure chocolade
1/8 liter slagroom
100 gr krokante müsli
1 eetlepel poedersuiker

Laat het ijs in 15-30 minuten zachter worden.
Knip de bitterkoekjes boven een kom in stukjes en schep de rozijnen en de nectarmix erdoor.
Laat de abrikozen in een zeef uitlekken.
Houd 6 abrikozen achter voor de garnering en snijd de rest in stukjes.
Hak 50 gr chocolade klein.
Breek de rest van de chocolade boven een steelpan in stukjes, voeg 3 eetlepels slagroom toe en smelt de chocolade al roerend op zacht vuur.
Roer de müsli erdoor, strijk dit mengsel uit over de bodem van een springvorm (doorsnee ± 22 cm) en druk de bodem goed aan.
Laat de chocoladebodem in de koelkast even hard worden.
Klop de rest van de slagroom met de poedersuiker stijf en doe dit over in een spuitzak met kartelmond.
Doe het ijs over in een kom en roer er het bitterkoekjes-rozijnenmengsel met de abrikozenstukjes en de fijngehakte chocolade door.
Schep het mengsel in de taartvorm en strijk de bovenkant glad.
Leg de abrikozen langs de rand en garneer met kleine toefjes slagroom.
Laat de taart in de vriezer of in het vriesvak van een viersterrenkoelkast in 2-3 uur opnieuw bevriezen.

Previous post:

Next post: