Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   ijs recept en recepten ananas met vanille ijs in buttercotchsaus

ijs recept en recepten ananas met vanille ijs in buttercotchsaus

by de man in de zorg on January 10, 2000

ijs recept en recepten ananas met vanille ijs in buttercotchsaus
Schil een ananas, snijd er 8 mooie plakken af en verwijder de harde kern in het midden.
Laat 75 gr suiker, zonder te roeren, tot een goudbruine stroop karameliseren.
Voeg dan al roerend 1/8 liter slagroom toe, blijf roeren tot een gladde saus ontstaat en schenk er een borrelglas rum bij.
Klop er kort voor het serveren nog 25 gr boter door.
Verhit wat boter in een koekenpan, bak de ananasplakken en bestrooi ze met wat poedersuiker en peper.
Bak ze tot ze aan beide kanten beginnen te verkleuren.
Verdeel de ananasplakken over 4 borden, schenk de warme saus erover en schep er 2 bolletjes vanille-ijs bij

Previous post:

Next post: