Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   ijs recept en recepten appel ijsdessert

ijs recept en recepten appel ijsdessert

by de man in de zorg on January 10, 2000

ijs recept en recepten appel ijsdessert
1/4 liter vanilleroomijs
5 stevige, zoetzure appels
2 eetlepels Apfelkorn
75 gr suiker
2 dl melk
1 1/2 theelepel kaneel
1 eetlepel maizena
1/8 liter slagroom
15 gr boter

Laat het ijs in ± 15 minuten iets zachter worden.
Schil 1 appel en rasp hem grof.
Schep de appel en de Apfelkorn door het ijs en laat het weer bevriezen.
Verhit de suiker in een steelpan en blijf roeren tot de suiker is gesmolten en een lichtbruine kleur krijgt.
Schenk er in een keer de melk bij en blijf roeren tot de suiker helemaal door de melk is opgenomen.
Meng de kaneel met de maizena en de slagroom tot een glad papje.
Voeg eerst de rest van de slagroom en daarna het maizenapapje aan de karamelsaus toe.
Blijf roeren tot de saus is gebonden.
Laat de saus afkoelen.
Was de rest van de appels en boor de klokhuizen eruit.
Zet ze in een ovenvaste schaal en leg op elke appel een klontje boter.
Dek de schaal af.
Verwarm de oven voor op 200°C en bak de appels ± 20 minuten in het midden van de oven.
Verdeel de koude saus over de bordjes.
Vul de gepofte appels met ijs en zet ze in de saus.

Previous post:

Next post: