Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   ijs recept en recepten cappuccino ijs met perzik

ijs recept en recepten cappuccino ijs met perzik

by de man in de zorg on January 10, 2000

ijs recept en recepten cappuccino ijs met perzik
(2 personen)

2 zakjes kant-en-klaar cappuccinopoeder (Nestle)
75 gr suiker
3/4 dl melk
1/8 liter slagroom
1 perzik
cacaopoeder

Roer het cappuccinopoeder en de suiker in een kom door elkaar.
Verwarm de melk en voeg die al roerend bij het cappuccinomengsel.
Blijf roeren tot de suiker is opgelost.
Laat het mengsel afkoelen.
Klop de slagroom bijna stijf en spatel de room door het cappuccinomengsel.
Laat het cappuccino-ijs in het vriesvak of in de diepvries in 2-3 uur bevriezen.
Schep het mengsel elk half uur goed door.
Schil de perzik en snijd hem in schijfjes.
Schep het ijs in 2 coupes en garneer met de perzikschijfjes en wat cacaopoeder.

Previous post:

Next post: