Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   ijs recept en recepten cappuccinoparfait

ijs recept en recepten cappuccinoparfait

by de man in de zorg on January 10, 2000

ijs recept en recepten cappuccinoparfait
6 eidooiers
140 gr suiker
2 zakjes cappuccinopoeder (Nescafe of Douwe Egberts)
2 1/2 dl slagroom
mokkaboontjes
rijstrand, inh. 7 1/2 dl

Klop de eidooiers met de suiker schuimig.
Los het cappuccinopoeder in 2 1/2 dl kokend water op, schenk dit al roerend bij de dooiers en laat het op laag vuur in 2 minuten dik worden (laat niet koken).
Laat de creme afkoelen.
Klop de slagroom stijf en meng die met de afgekoelde creme.
Laat het mengsel in de rijstrand glijden en strijk het glad.
Laat het in de diepvriezer in 4 uur opstijven.
Serveer de parfait in plakken, gegarneerd met mokkaboontjes.

Previous post:

Next post: