Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   ijs recept en recepten cassata

ijs recept en recepten cassata

by de man in de zorg on January 10, 2000

ijs recept en recepten cassata
(6-8 personen)

75 gr cake
6 eetlepels Madera of Marsala
450 gr ricotta
125 gr gezeefde poedersuiker
75 gr pure chocolade in stukjes
50 gr gekonfijte kersen
125 gr gekonfijte citrusschil
50 gr gehakte pistachenootjes

Snijd de cake in plakken en bekleed er een rechthoekige cakevorm (inh. 1 liter) mee.
Houd genoeg cake over voor de bovenkant.
Sprenkel 5 eetlepels Madera of Marsala over de cake.
Wrijf de ricotta door een zeef in een kom en klop er de poedersuiker door.
Roer er de stukjes chocolade, de noten en het gekonfijte fruit door en schep de massa in de vorm.
Dek af met de rest van de cake en besprenkel die met de rest van de Madera
of Marsala.
Dek de vorm af met vershoudfolie en zet hem 1 nacht in de koelkast.
Stort de cassata op een schaal en snijd hem dwars in plakken.
Geef er eventueel stijfgeklopte slagroom bij.

Previous post:

Next post: