Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   ijs recept en recepten cassissabayon met vanille ijs

ijs recept en recepten cassissabayon met vanille ijs

by de man in de zorg on January 10, 2000

ijs recept en recepten cassissabayon met vanille ijs
500 gr vanille-ijs
30 gr bitterkoekjes
4 eidooiers
2 eieren
4 eetlepels suiker
2 eetlepels citroensap
7 eetlepels zwarte-bessensap

Wikkel het ijs in een krant en laat het in de koelkast enigszins zacht worden.
Doe de bitterkoekjes in een diepvrieszak en verkruimel ze met een deegroller.
Klop de eidooiers, de eieren, de suiker, het citroensap en het bessensap au bain-marie tot een schuimige lichtgebonden saus is ontstaan.
Let erop dat de temperatuur van de massa niet te hoog wordt, omdat de eieren dan gaan stollen.
Schep 2 ijsbolletjes op ieder bordje of schaaltje, verdeel de cassissabayon hierover en garneer met enkele druppels bessensap en de verkruimelde bitterkoekjes.

Previous post:

Next post: