Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   ijs recept en recepten chocolade ijs met sinaasappellikeur karamelsaus

ijs recept en recepten chocolade ijs met sinaasappellikeur karamelsaus

by de man in de zorg on January 10, 2000

ijs recept en recepten chocolade ijs met sinaasappellikeur karamelsaus
(2 personen)

75 gr witte basterdsuiker
2 sinaasappels
3 dl chocoladeroomijs
1 eetlepel krokant

Verwarm de suiker met 2 eetlepels water op zacht vuur tot een roodbruine siroop ontstaat.
Pers 1 sinaasappel uit.
Roer het sinaasappelsap van het vuur af voorzichtig door de hete suikersiroop en verwarm dit mengsel op zacht vuur tot alle stolsels weer zijn opgelost.
Laat de saus afkoelen.
Schil de andere sinaasappel dik en snijd de partjes tussen de vliesjes
uit.
Schep de sinaasappel-karamelsaus op 2 bordjes, leg op elk bordje 3 kleine bolletjes chocolade-ijs, leg de partjes sinaasappel rond het ijs in de saus en strooi de krokant erover.

Previous post:

Next post: