Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   ijs recept en recepten chocolade ijs met toffee notensaus en

ijs recept en recepten chocolade ijs met toffee notensaus en

by de man in de zorg on January 10, 2000

ijs recept en recepten chocolade ijs met toffee notensaus en amandelkrullen
50 gr boter
1 eetlepel gele basterdsuiker
3 eetlepels vloeibare bloemenhoning
50 gr grofgehakte ongezouten gemengde noten
2 eetlepels slagroom
1/2 liter chocolade-ijs
1/2 liter witte chocolade-ijs
4 amandelkrullen (banketbakker)

Smelt de boter in een steelpan, roer er de suiker, honing en noten door en laat op laag vuur 3 minuten zachtjes pruttelen.
Neem de pan van het vuur en roer er lepel voor lepel de slagroom door.
Houd de saus warm.
Schep uit beide soorten ijs ovale bolletjes en leg die op de bordjes.
Schep de warme saus erbij leg er een amandelkrul naast en serveer direct.

Previous post:

Next post: