Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   ijs recept en recepten chocolade ijsbombe

ijs recept en recepten chocolade ijsbombe

by de man in de zorg on January 10, 2000

ijs recept en recepten chocolade ijsbombe
(8 personen)

3 dl creme fraiche
1 eetlepel fijne tafelsuiker
1 zakje vanillesuiker
150 gr fijngehakte pure chocolade
15 gr boter
4 grote gesplitste eieren
zout
2 eetlepels grofgehakte geroosterde hazelnoten
een goed gekoelde puddingvorm, inh. ± 9 dl

Klop de creme fraiche met de tafelsuiker en de vanillesuiker stijf.
Verdeel het creme fraichemengsel over de bodem en de wanden van de vorm en zet de vorm direct afgedekt in de vriezer, zodat de roomlaag kan bevriezen.
Laat de chocolade met de boter in een kom boven een pan heet water (au bain-marie) op zacht vuur al roerend smelten.
Roer de eidooiers erdoor en neem de pan van het vuur.
Klop de eiwitten stijf met een snufje zout en spatel ze luchtig door het chocolademengsel.
Schep het mengsel op het roommengsel in de vorm en strijk de bovenkant glad.
Laat de vorm afgedekt in de vriezer 1 nacht bevriezen.
Haal de vorm ± 2 uur voor het serveren uit de diepvriezer, dompel de onderkant van de vorm even in koud water en stort de bombe op een schaal.
Laat de bombe nog ± 2 uur in de koelkast staan en bestrooi voor het serveren met de hazelnoten.

Previous post:

Next post: